lauantai 6. lokakuuta 2012

Lattiamateriaalimme

Siis mielettömän ihana ilma, aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta!


Mikä onnellinen fiilis tuosta auringosta tuleekaan... Ja ehkä siitä, että on rauhallinen, vapaa lauantai 10 tunnin unien jälkeen. Vähän Muumeja, teetä ja rentoutunutta mieltä..

Noniin, muttta asiaan sitten. Sain vanhan blogin puolella toiveen meidän lattiamateriaaleista. Ja ihmettelin täällä, että koska ihmeessä olisi tarpeeksi valoa, että saisin kotoa jotain muuta kuin superkeltaisia kuvia. Noh kappas vaan, tänään se sitten onnistui, jes. VALKOINEN LAMINAATTI

Paradorin Trendtime 4 marmorirakenne-laminaatti on musta edelleen ihan loistovalinta tänne! Pinta on siis ihan valkoinen, joten sävykin on just nappiin. Ja vaikka siinä valkoisessa kaikki lika näkyy, niin sen verran enemmän olen valmis siivoukseen panostamaan, kun vaan niin tykkään. On ollut todella kestävän ja hyvän oloinen; on joutunut kestämään märkää, huonekalujen raahausta ja lasten kulutusta eikä edelleenkään näy naarmuakaan missään, ja märästä on selvinnyt mitättömän pienillä kupruiluilla. On myös todella helppo ja nopea puhdistaa, kun pinta on sileä ja oikein hylkii likaa, lähtee kaikki lika ihan sipaisulla. Tätä meiltä löytyy makkareista ja ruokailu/olohuonetilasta. Ehdottomasti valitsisin saman tai jonkun samantyyppisen tästä mallistosta uudelleen.


ISOMPI LAATTA

 Starkin puolimattapintainen Raw-laatta eteisessä, keittiössä ja takkahuoneessa on ollut tosi mieleinen myös. Tuossa mustassa rosoisuudessa mun mielestä aika vähän näkyy sotkut, mikä juuri näissä tiloissa on aika hyvä juttu. On myös helppo pitää puhtaana, liat ja roskat lähtee helposti pienestä pinnan epätasaisuudesta huolimatta. Laatan malli miellyttää myös. O latoi nämä lähes ilman välejä ja se oli kyllä toimiva päätös.


PIKKULAATTA

K-Raudan supermattapintainen Sirene-pikkulaaatta kylppärissä ja kodarissa sekä vessassa on turvallinen lasten kanssa niinkuin toivottiinkin (ei yhtään liukastumista tähän mennessä), mutta hyvin työläs pitää puhtaana. Kaikki lika ja roskat tarttuvat tiukkaan kiinni ja pesukin on hankalaa karheuden vuoksi. Tämä laatta on siis ollut pettymys. Ensi kerralla valitsisin varmasti vähän vähemmän karheaa, mutten ihan sileääkään.
Ja nyt äkkiä ulos tuohon kauniiseen ilmaan! ♥ Hyvää lauantaita sulle!

11 kommenttia:

 1. Anonyymi10/06/2012

  Hei, kiitos postauksestasi. Hyviä vinkkejä lattiamateriaalejen valintaan. Meillä taloa vasta rakennellaan, mutta lattiavalinnat jo mietityttää kovasti.
  -Oletko huomannut, että jalat väsyy laattapohjaisella alustalla nopeammin kuin laminaatilla?
  -Oletko kuullut/jollain lukijalla kokemuksia kiiltäväpintaisista lattialaatoista? Nättejä, kun ovat mutta kuinka hyviä käytössä. Lähinnä liukkaus ja puhtaanapito mietityttää.. Pohdimme, jos laatottaisimme myös olohuoneen, joka on samantyyppisesti kuin teillä keittiön yhteydessä.
  -Ovatko nuo teidän lattiakaivot, joitain erikoiskaivoja? Ovat paljon kauniimpia kuin normaalikaivot. Ovatko olleet käytössä hyviä? Muistatko, mistä ne olette ostaneet?
  - Sellainen vielä tuli mieleen, että millainen allas teillä on kodinhoitohuoneessa? Meillä ei ole vielä lapsia, mutta tulevaisuutta varten olisi hyvä varmaankin laittaa sellainen allas, jossa olisi hyvä pestä esim. Lapsen pyllyä tms... Onkohan ne "pyykinpesualtaat" myös tälläiseen hyviä? Entä millainen hana? Ehkä sellainen vedettävä?

  Kiitos paljon, jos jaksat vastailla. Tämä talon suunnittelu on vaan niin hankalaa ja vaikeaa, kun yrittää keksiä hyviä ja oikeita ratkaisuja, jotka palvelisivat mahdollisimman pitkään. Kaikki neuvot ja avut ovatkin tarpeen:)

  Itse lähden kanssa nauttimaan kauniista syyspäivästä metsään lenkkeilemällä koiran kanssa. Terv. Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena! Kiitos pitkästä viestistäsi :)
   -En ole huomannut väsymistä erityisesti mistään materiaalista, meillä kun on aika tasaisesti sekä laattaa että laminaattia. Ennemminkin aluksi jalat kipeytyivät kun koti olikin puolet isompi kuin aiemmin.. :)
   -Kiiltäväpohjaisista lattialaatoista ei ole kokemusta, mietin vain ihan samaa kuin sinäkin, onko helposti liukas tai näkyykö pikkuroskat herkästi tai millainen siivota? Tietysti värilläkin on siinä merkitystä. Meillä on tuo puolimattapintainen, pinnassa on siis ihan hivenen rosoa, mutta on kuitenkin tarpeeksi sileä puhdistaa. Olen ollut älyttömän tyytyväinen. Isossa tilassa isompi laatta olisi varmaan itsestäänselvyys.
   Nyt on näkynyt paljon näitä, että myös olohuone on laatoitettu, niin ystävien kodeissa kuin ainakin yhdessä tuon luhtitalon kodissakin. On kyllä musta oikein tyylikäs valinta. Itse haluttiin laminaattia siksi, että olohuone olisi vähän pehmeämmän oloinen, mutta pehmeyttä saa varmasti halutessa esim. korkeanukkaisilla matoillakin.
   -Lattiakaivot on Starkilta. Olen tykännyt niistä kovasti, hyvin on toimineet käytössä.
   -Kodarissa meillä on Stalan allas, kokoa 54x44cm. Se on musta aivan liian iso, enkä olekaan siihen yhtään tyytyväinen. On niin suorakulmainen, että kaikki lika ja roskat jää sinne reunoille. Joskus pesin lasta ystävän kotona, jossa oli pyöreä allas korkealla pyöreälinjaisella hanalla, sellaisen valitsisin nyt itsekin, oli todella hyvä. Tuossa meidän altaassa on ollut hankala pestä pikkuisia, kun altaan reunalta on pitkä matka hanan alle. Vaihtoehtoihin tutustumalla varmasti löytyy se itselle mukavin vaihtoehto.

   Tsemppiä sinne suunnittelun kanssa! Mä kävin suunnitellessa paljon mielikuva-asumista pohjakuvassa. Missä mikin kaluste olisi toimivin, missä kohtaa olisi helppo tyhjentää astianpesukone, mihin huonekaluja jne. Se suunnittelu voi toisaalta olla aika ihanaakin :) Kun yrittää vaan miettiä sitä suht käytännöllistä ratkaisua, niin hyvä tulee. Vaikka mekin tässä vasta ensimmäistä tehtiin, niin mitään ihan hirveän kamalasti harmittanutta ei ole, että ei huolta! :)

   Poista
 2. Kotijutut ovat aina niin kiinnostavia! Minkä kokoinen muuten talonne onkaan?
  Meillä sisustus on alakerrassa jo vähän valmiimpi, mutta yläkerta vielä täysin keskeneräinen "ikuisuusprojekti"... Meillä on alhaalla n. 140m2 ja yläkerrassa asuttavaa tilaa n. 50m2. Ylhäällä vain vierashuone, leikkihuone, pieni wc ja vaatehuone. Lopputila ylhäällä onkin sitten kylmää varastotilaa.

  Mukavaa syksyistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 157 neliötä on meillä. On täälläkin vielä niin monta keskeneräistä pikkujuttua, huhhuhh :S

   Sinne kans oikein kivaa tulevaa viikkoa! :)

   Poista
 3. Anonyymi10/07/2012

  Pintamateriaaleihin liittyen. Teillä on ilmeisesti keittiön tasot ja yläkaapit killtävää, valkoista laminaattia? Onko puolikiiltävää vai korkeakiiltoista? Ollaan itse mietitty korkeakiiltoista keittiötä tasoineen ja ala- ja yläkaappeineen valkoisena ja kiiltävänä. Mietityttää vain miten lika lähtee pinnoista ja kiiltääkö sitten ihan liikaa? Mitä olet itse mieltä? Voisitko ajatella kokonaan valkoista korkeakiiltoista keittiötä ns. perusomakotitaloon? Sulla vaikuttaa olevan tosi hyvä maku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :)
   Yritin selailla papereita, mutten nyt harmikseni löytänyt tietoa meidän keittiön kiillosta, vähintään on kyllä puolikiiltävää ovet ja pöytätaso taitaa olla korkeakiiltoinen. Lika lähtee musta tosi helposti noista kiiltäväpintaisista. Alaosassa on mustaa karheapintaista Iskun Kuura-mallistoa, ja se on hurjan paljon hankalampi puhdistaa ja pitää puhtaana. Kalvo-ovet lähtee ihan pyyhkäisyllä puhtaaksi. Pöytätaso on ollut tosi helppo.
   Tuommonen kokonaan valkoinen voisi olla aikas upea! Varsinkin jos mikrot, uunit sun muut olis esim. rosterisia tai mustia, tois hyvää kontrastia. Toki modernit valkoisetkin koneet voisi toimia. Kiiltävä vois olla hyvä vaihtoehto, jos jaksaa nähdä hieman vaivaa, koska kyllähän sormenjäljet tuohon jää näkymään. Mä laitan seuraavaksi sulle postaukseen muutaman inspiskuvan! ;)
   Niin ja että sopisiko semmoinen perusomakotitaloon, niin varmasti, jos tyyli (seinät, lattiamateriaalit, huonekalut) on muutenkin selkeä ja suht moderni. :)

   Poista
 4. Anonyymi10/10/2012

  Voi ihana kiitos tästä postauksesta! Olen tilaillut ja kaupoista hakenut tusinoittain mallikappaleita erilaisista laminaateista ja parketeista - eikä mikään ole kolahtanut. Toiveissa oli pitkä ja leveä lankkulaminaatti tietyllä sävyllä, mutta sellaista ei taida edes olla. Sitten luin postauksesi ja tilasin netistä mallit tuosta teidän laminaatista ja korkeakiiltoisesta - ja se oli siinä! Mieskin tuumasi heti että on hyvä lapsiperheessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oujee, tosi kiva jos voi olla avuksi! Toivottavasti on teille yhtä mieluinen kuin meille :)

   Poista
 5. Anonyymi11/13/2012

  Kiitos ku linkitit tämän. en hoksannukkaan et tämmönenki juttu täällä:) jään miettimään kuumeisesti laitetaanko kiiltävää vai tuota marmoripintaista!:P jos tiedät blogia tai jotain jossa olis tuota samaa laminaattia kiiltävänä niin laitatko linkkiä;)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥