keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lauantaina 17.3.2012, Helmin & Liljan päivä

Vielä piti vanhaa blogia availla ihan hetkeks, sen verran, että sain sieltä vielä vähän jotain otettua talteen. Tässä yks semmonen.

*****

Mä olen aina ihan otettu ja yllättynytkin, kun kyselen teiltä postaustoiveita ja yleensä yksi vastaus on joka kerta, että jotain lisää meidän tytöistä. Kiitos niistä! Tässäpä siis Jemin, Marikan ja Anonyymin toiveesta lasten päivä :) (ihan tosi pitkä semmonen!)

Aamulla joskus kasin jälkeen me hiippailtiin nukkuvan äidin ohitse kattoon lastenohjelmia isin kanssa.


Ja sit me syödään aina aamusin tooosi paljon, haluttais napostella hedelmiä, hedelmäsoseita, leipää, muroja ja kaikenlaista muutakin mieluiten koko aamun. Äitiä harmittaa vaan ravata antamassa aina hetken päästä lisää ja sitä pelottaa et meidän hampaat menee ihan pilalle, joten se suunnittelee olevansa tiukempi, siis että lappaa ison kasan aamupalaa mikä pitäs muka malttaa kerralla syyä ja sit mennä leikkii, pöh! 
Mut tänä aamuna me saatiin kaakaotaki, koska on karkkipäivä! Me ei kylläkään muistettu sitä. 


Äiti on aina aamusin aika väsyny ja se ei jaksa viel oikeen muuta ku laittaa meille aamupaloja ja -pesuja ja toljottaa sohval konetta ja laittaa ittelle teetä. Tänä aamuna se ja sen kamera heräs joskus 9.30 ja se oli ihan hyväntuulinen, ku se sai nukkua niin paljon! Eikä se ees valittanu vaik banaania oli sohvalla..


Me piristetää sitä aina hassuilla jutuilla, niinku laittamalla isin paidat päälle. Isillä oli tänä aamuna omia menoja, joten me oltiin täällä taas keskenämme.


Sit kun Muumit loppu ni äiti laittoi telkan kiinni ja me juostiin piirtämään ja askartelemaan! Me ihan rakastetaan sitä ja yleensä meillä onkin melkein koko päivän piirtelytarvikkeet levällään ruokapöydällä. Äiti haaveilee hirveesti pöydästä, minkä se vois maalata keltaseks ja laittaa lastenhuoneeseen askartelupöydäksi.


Mut sit meidän piti syödä aamupala valmiiks ja kai me vähän kaikkea muutakin siinä samalla touhuttiin.


Ja hampaitten pesulle. Toinen meistä on kauheen reipas mut toinen inhoo sitä ja huutaa yleensä. Vaikka saadaanki aina xylitol-pastillit palkinnoks. Mut tänään meni kivasti kun saatiin iteki pestä. 

Äiti vielä vähän järkkäili paikkoja ja me leikittiin keppihepoilla. Ja luettiin ja semmosta. Me ei ikinä oikeen maltettas lähtee puistoo tai mihkään ku on niin paljon puuhasteltavaa, joten meil aina kestää tosi kauan lähtee. Ja sit äitiki vaan näpytti koneelle jotain.Päästiin me sit vihdoin puol 12 maissa lähteen keskustaan leikkipuistoon.


Äiti melkein unohti kurahaalarit, mut onneks se muisti, huh! Puettiin ne sit parkkipaikalla.
Nimittäin me ollaan aina ihan satavarmasti siellä, missä on vaan vähänkin vettä. Äiti hermostui kun me haluttiin mennä lätäkköön uimaan ja sit pompittiin vedessä vaikkei ollu kumppareita. Äiti ihmetteli, että mitkä ihmeen kengät olis sopivat tällaselle kelille ja päätti että pian mennään ostamaan kumpparit ja laitetaan paksut villasukat kans.


Mut sit Helmillä tuli pissa housuun kun vaippa oli unohtunu. Kotona ollaan jo ihan ilman vaippaa, mut ulos se viel yleensä laitetaan, siis Helmille vaan tietty. Mut eihän sitä aina voi muistaa kun ite pukee!


Tultiin sit  kotiin, ja alettiin laittaa ruokaa.


Me halutaan aina auttaa ja ollaan tosi omatoimisia, kaivetaan jääkaappia ja hedelmäkoria mut äiti ei oikein aina tykkää ku tavarat jää levälleen ja kaapin ovet auki.. Mut kyl me saadaan silti auttaa.


Isiki tuli kotiin, jee! Meil oli hirveesti asiaa sille ja näytettiin kaikkia temppuja ja juoksujuttuja. Ja sit me syötiin kuulemma tosi reippaasti, siinä yhen maissa.


Mut sit meil tuli taas kiire leikkiin, mut kyllä me siltikin mieluiten ollaan siellä missä iskä ja äiti, ja viedään leluja sinne aika paljon. Ja aina koko ajan hommataan jotain.


Kahden maissa iskälle soitettiin ihana yllätys, yks tosi ihana kaveri oli tulossa kylään! Äiti harjas meidän hiukset, teki letin ja autto vähän nätimpää vaatetta päälle. Me kyl ite vaihdettiin heti toiset vaatteet, ei me tykätä äitin valinnoista oikein.
Äiti laitto musaa ja meil oli ihan hirveesti energiaa! Iskä lähti taas käymään jossain. Me katottiin ikkunasta, että koska se kaveri tulee.


Sit iskä tuli pian takas kaverin kans ja ne alko pelaa änärii. Me tiietää jo, että sillon kannattaa ruikuttaa iskän puhelimesta pelejä kun sillon se suostuu helpommin ku yleensä. Muuten me pompitaa sohvilla, kiipeillään syliin ja niskaan, ja tietty mennään tekee tanssiesityksiä telkan eteen.


Toinen meistä kökötti puhelimen kans mut toinen lähti pian äitin syliin riehumaan, arvaa vaan kumpi :)

Sit se ihana kaveri vihdoin kolmelta tuli! Meillä alko heti vaikka mitkä leikit.


 Neljän aikoihin saatiin välipalaa. Mut ei me paljoo maltettu syyä.


Sit iskä ja sen kaveri lähti hakee herkkuja kaupasta!


Me leikittiin kissoja ja Tarzania, äitiä&isosiskoo, välil piti pukee ja riisuu sopivammat vaatteet. Hirveen kuuma tuli kun kiipeiltiin sohvil ja juostiin ympäri kämppää, posket oli ihan punaset. Laitettiin uikkarit ja mentiin leikisti uimaan. Meidän vieras ei kyl laittanu.
Meiän huone näytti ihan räjähtäneeltä mut ei se mitää. Laitettii mekot uikkareitten päälle.
Ja sit me hoidettiin vauvoja. Ja mentiin tietty rannalle.

Sit iskä tuli ja me saatiin karkkipussi!


Puol kuuden maissa kaveri jo lähti, mikä oli ihan tylsää. Sit me kiukuteltiin vähän ja alettiin syödä taas. Mut ei me kyl paljoo jaksettu ku oltiin syöty karkkiiki.
Sit me riehuttiin ja kiukuteltiin taas aika paljon ja isi sano että sokerit ei kyllä sovi meille yhtään.

Kohta me sit jo lähettiinki pihalle.Seiskan jälkeen me käytiin antaan äitille pusut ku se jäi lepäämään ja lähettiin iskän kans saunaan. Saunottiin ja kylvettiin tunti, eikä oltas millään haluttu tulla pois.


 Sit syötiin ihan tylsää puuroa ja hyvää ananasta, käytiin iltapesuilla ja sit isi yritti laittaa meitä nukkuun. Ei me oltas kyllä haluttu mennä. Äiti ja isi vaan ihmetteli meidän energian määrää, ne oli jo ihan poikki.


Äitiki tuli sit viereen pötkötteleen, me ku halutaan aina nukahtaa iskän ja äitin sängylle.
Kyl me sit nukahettii vihdoin, 21.20, ku äiti silitteli meidän hiuksia.
Ne taitaa kyl rakastaa meit aika paljo.

8 kommenttia:

 1. Anonyymi11/01/2012

  Ihana blogi sinulla! Olen lukenut että teet sisustusmyyjän töitä? Minkälainen koulutus sinulla on ja mitä sisustusmyyjän työhön kuuluu?
  Minkälaista palkkaa saa sisustusmyyjä?

  Kiitos jos viitsit vastailla :)

  Teillä on tosi ihanan näköinen koti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   Juu, sisustusmyyjäksi olen ensi viikolla palailemassa. Liiketalouden tutkinto on alla, eli ihan perus merkonomi oon :) Työhön kuuluu toki asiakaspalvelu suurimmilta osin, tuotteista infoaminen, tilaaminen, jne. Tuotteiden vastaanotto myymälään. Aiemmin töissä ollessani (reilut 4 vuotta sitten) saatiin myös pienimuotoisesti sisustusta järkkäillä, hyllyjen laittoa ym. En tiedä, mikä tilanne on nyt. Toki jo silloin ammattilaiset, somistajat, huolehtivat myymälän ilmeestä, niinkuin varmaan nykyisinkin.
   Palkasta en sen tarkempaa osaa kertoa, varmaan taulukoita löytyy netistä? :)

   Poista
  2. Anonyymi11/02/2012

   Kiva kuulla työstä. Minkälaista työaikaa teet?

   Poista
  3. 20 tuntia viikossa, mikä loppuvuoden työvuorolistaa vilkuillessa vaikuttaa juurikin sopivalta! Myymälä on auki 10-19, että sillä välillä siellä tulee sitten aina pyörittyä.

   Poista
 2. Ihana kirjoitus tytöistä!! :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi11/01/2012

  Voi että kun oli kiva kirjoitus :) onko helmillä vielä vaippa? Täällä yritetään kovasti saada vaippa pois ennenkuin lapsi menee päiväkotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Helmi oppi kuivaks pikkuhiljaa kevään ja kesän aikana, ja aika äskettäin jäi yövaippakin pois.. Eikait se niin kamalaa ois jos vielä vaippa hoidossakin on, lapset kun oppii niin eri tahtiin :) Mut onhan se kyllä ihanaa, kun ei tarvii niitä enää raahata mukana, helpotti arkea kivasti:)

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥