sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Valkoinen keittiö?

 Tämmöisiä kysymyksiä sain:

Anonyymi10/07/2012

Ollaan itse mietitty korkeakiiltoista keittiötä tasoineen ja ala- ja yläkaappeineen valkoisena ja kiiltävänä. Mietityttää vain miten lika lähtee pinnoista ja kiiltääkö sitten ihan liikaa? Mitä olet itse mieltä? Voisitko ajatella kokonaan valkoista korkeakiiltoista keittiötä ns. perusomakotitaloon?


Kuvat täältä.

Nohh, mitäs ootte mieltä? Toimiiko? Onko siellä jollain kokemuksia?

20 kommenttia:

 1. meillä on ovet kk valk ja hyvin toimii :) eipä niissä likaa näy jos muistaa pyyhkiä :D rantuja jää jos pyyhkii pelkällä märällä luudulla. valk tasoa en oo käytännössä kokeillu mut jos ois kiiltävää materiaalia niin vois aatella et tulee paljon naarmuja ellei sit ole jotenki pinnoitettu kestäväksi?? :)
  seuraavaan kotiin kyllä itse laittaisin täysin valkoisen keittiön lattian kera <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuo kiiltävän valkoinen laminaattitaso, ja on kestänyt musta yllättävän vähillä naarmuilla vaikkei sitä olla mitenkään erityisesti varottu. Kyllä niitä varmasti on jos oikein alkaa naama tasossa kiinni kyyläämään, mutta yhtään semmosta ei vielä ole tullut, mikä silmää häiritsis :) Eli uskallan suositella tuommosta tasoa ja valkosta lattiaa kanssa! ;)

   Poista
 2. Kannattaa käydä vilkaisemassa Sisustus ja sepustus-blogia. Soile on tehnyt äskettäin hyvän postauksenkin aiheesta. Heillä on juuri remontoitu kokovalkoinen keittiö. Ihana on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa SanMa, kiitos vinkistä, pitääpä käydä kurkkaamassa! :)

   Poista
 3. Anonyymi10/07/2012

  Meilläkin on ainoastaan ovet korkeakiilto valkoisina. Itselle tuo olisi ehkä liian kliinisen näköinen, etenkin jos lattiakin on valkoinen. Epäilyttää myös valkoinen taso....näkyykö siinä heti kaikki pienet liat ja murut ja saa olla koko ajan pyyhkimässä...?! En tiedä, mutta itselle en käytännön syistä sellaista valitsisi vaikka kauniilta näyttääkin. Sama pätee lattiaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuo valkoinen taso ei ole ollut mitenkään työläs, niinkuin ei valkoinen ruokapöytäkään, tai lattia, nopsastihan ne siitä puhdistuu kun rätillä/mopilla pyyhkäisee :) Mutta näähän on niin makukysymyksiä toki. Jos minulla olis suurperhe niin varmasti ei tämmöisiä olis! ;)

   Poista
 4. meillä koko valkea keittiö korkeakiilto valkoisena. tasot,kaapiovet,välitilat kaikki. ja sanon että tosi hyvä valinta oli, helppo pitää puhtaana. ovet ei tarvikkuin pöly huiskalla pyyhkiä lika ei minusta tartu niihin nii lujaan kun normi matta oveen.. ja tasothan vaatii päivittäistä pyyhintää , mutta tosi helpot pitää puhtaana :) pitää vain ensin märällä ja sitten kuivalla pyyhkiä ettei jää rantuja. mutta suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elluu käyttökokemuksesta! :) Voi kun olis kiva nähdä teidän keittiö, kuulostaa tosi upealta!

   Poista
 5. Anonyymi10/07/2012

  Tiedätkö, sinun tulisi alkaa sisustussuunnittelijaksi. Hyviä ideoita (varmasti työssä pystyisit hyödyntämään miehesi ammattitaitoa) ja ennenkaikkea sisustusmakusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, kiitos tästä, tämä oli ihan mun päivän piristys! ♥ En tiedä olisko musta siihen, mutta jutellaan vaan täällä sisustusjutuista, se on kivaa! Ja kohtahan pääsen vähän sisustusjuttuihin enemmän kiinni kun palaan töihini sisustusmyyjäksi.. Siellä on ihan parasta kun asiakas alkaa kertoa kodistaan ja sisustuksestaan ja sitten yhdessä mietitään, millainen sohva tai matto tms olis sopiva! :)

   Poista
 6. Miksi ei toimisi, itse olen ajatellut seuraavan valkoista tasoa ainakin. Mitäköhän ylimmän kuvan lattia mahtaa olla, tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, miksipä ei! :) Mustakin kyllä kuulostaa ja näyttää hyvältä, mutta toivoin teiltäkin mielipiteitä ja käyttökokemuksia :)

   Poista
 7. Meillä on ihan täysvalkoinen keittiö, ovet ovat kiiltävät (ei ihan kuitenkaan kiiltävimmät mitä voi olla) ja tasot ovat valkoiset myöskin kiiltävät ja on kyllä tykätty :) EIkä se ole kova homma edes pitää puhtaana, tuntuu, että tummassa tasossa näkyi enemmän vielä lika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva lukea käyttökokemuksia, kiitos Miia! :)

   Poista
 8. Anonyymi10/09/2012

  Meillä ainaoastaan ovet korkeakiiltoista valkoista ja seuraavaan kotiin tulee ehdottomasti ainakin alaovet jollain muulla värillä (matta musta, todennäkoisesti). Kyllä tuohon vaan tarttuu lika ja meillä laitetaan todella paljon ruokaa, joten koko ajan saisi olla putsaamassa. Ja valitettavasti siivousinto ei todellakaan ole samalla tasolla kuin kokkailuinto, joten aika pahasti häiritsee lieden ja lavuaarin alla olevien kaapinovien likainen ulkonäkö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silläkin on merkitystä, millainen se matta on. Meillä tuo pinta on hieman karheaa ja sitä on kyllä hankala puhdistaa, paljon vaikeampi kuin kiiltäviä yläkaappeja :S

   Poista
 9. Me remontoitiin yhteen osakkeeseen korkeakiiltovalkoinen keittiö. Ja tykkäsin <3 Nyt taitaa trendi olla enemmän tuohon tummaan alaosaan, mutta uskon, että meillä tullaan näkemään rakennusprojektin myötä valkoiset kaapit, korkeakiiltoa nekin. Puhdistaminen ei ollut työlästä, päinvastoin nyt nuo valkotammiset ovet on paljon työläämmät ja aina likaisen näköiset. :/ Niihin tehoaa ainoastaan taikasieni, joka ilmeisesti rikkoo vielä huokoista pintaa ennestään. Mutta kun kerran aiheesta puhutaan, niin mites toimii laattalattia keittiössä?? Pelkään jotenkin sen kovuutta ja näen sieluni silmin jo kaikki astiat säpäleinä siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se toimii :) Mäkin sitä kovuutta pelkäsin ja siksi halusinkin ruokailutilaan ja olkkariin laminaatin, vaikka ovatkin samaa tilaa keittiön kanssa. Mutta tämmöinen vuokrakotien muovimattoihinkin tottunut kyllä pärjää, enpä edes muista koska tuohon mikään olisi särkynytkään. Lapsillekin meillä on vielä muoviset astiat niin ne saa kyllä rauhassa tippua mihin sattuu.. Mutta jos kovuus pelottaa niin onhan monilla keittiössä matto, esim semmonen modernimpi "räsymatto" on aikas kiva ja kotoisa, voisin ottaa mieluusti itellekin vaikka semmoisen mustavalkoraidallisen :)

   Poista
  2. Hymyilyttää tuo mustavalkoraidallinen matto, sellainen kelpaisi nimittäin myös! Meillä ei ole lapsilla ollut koskaan käytössä muoviastioita, ihan muumimukeista ovat juoneet vuosikkaasta saakka ja tähän mennessä särkyneitä kuppeja on tasan yksi. Joutuu varmaan lähtemään IKEAan kuppiostoksille. Voi harmi. :D

   Poista
  3. Niin se on kyllä aina aika ikävää kun huomaa, että olis (taas) asiaa Ikean suunnille.. ;D
   Teillä on kyllä taitavia pieniä, tai ehkä kunnon mukit vaan pysyy paremmin pöydässä :) Musta tuntuu, että täällä aina pyörii astiat pitkin poikin..

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥