tiistai 20. marraskuuta 2012

Mustavalkoista

Harmaan marraskuinen vapaapäivä on kyllä kulunut aika lahjakkaasti sohvanpohjalla.. Mutta kyllä vaan tekee hyvää levätä ja olla vaan..!! Taito, joka on vaatinut kovasti opettelua multa :) Laittelin tässä samalla valokuvatilausta menemään, kaipaan vähän mustavalkoista vaihtelua eteisen kehyksiin. Ja Ikeaan tekisi mieli suunnata tässä joku päivä hakemaan parit isommat valkoiset kehykset lisää..Viimeinen kuva on vuoden takaa, ihan hassusti valottunut ja me ollaan väsyneitä, mutta niin onnellisesta hetkestä on kyse, että se piti kaivaa mukaan ja teetettäväksi..

Jäin pitkäksi aikaa selaamaan koneen kuvapaljoutta... Mitä ihania muistoja, ystäviä, hauskoja juttuja, onnenhetkiä.. Hirveä ikävä iski! Monenkin asian suhteen.. Onneks on kuvia muistona ♥

6 kommenttia:

 1. Millaisella kameralla ja varustuksilla kuvaat kun sulla on niin kivoja kuvia? Muistaakseni jonkinlainen järkkäri sulla tais olla käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih kiitti! ♥ Mulla on Canon EOS 600D, ihana kamera! Käyttäjällä kyllä on niiin paljon opittavaa :D Se on ihan sillä perus objektiivilla, eikä mulla jalustaakaan oo vielä :) Alottelen tällä, ja kattelen sit myöhemmin muita varusteita, eikä joku kurssikaan pöllömpi ois kokeilla. Luin, että sä pääsitkin opetustuokioon kameran osalta, aika kiva! :)

   Poista
  2. Meillä taitaa olla se 500D tai jotain vastaavaa :) Mutta ihan totta puhut, että paljon on vielä opittavaa! Ajattelin, että ootko hommannut jotain muita objektiiveja vai saatko noin kivoja kuvia perusputkella. Kurssit on kyllä huippuja, mutta harmi kun niitä ei ainakaan täällä juurikaan järjestetä. yritettiin saada joskus kansalaisopiston valikoimiin semmoista, mutta eivät kuulemma löytäneet opettajaa :( Nyt vaan kipinkapin kirjastoon lainaamaan valokuvalehtiä ja kirjoja, jospa niistä sais vähän vinkkejä ;)

   Poista
  3. Kyllä mua kieltämättä vähän houkuttelis hommata putki, sellainen jolla sais tarkkaa lähikuvaa, ja sellainen, joka pitäis suuret suorat linjat suorina, tällä putkella ne usein kaartuu tylsästi.
   En tiedä niin, miten täällä olis mahdollisuutta mihinkään kurssille päästä.. Voiskohan itse opettelemalla edetä mihinkään hmm.. Vaikka valokuvaus on aivan ihanaa ja terapeuttista mulle, niin silti oon aika laiska opettelemaan oikeasti tuota kameraa. Ehkä tässä jonain päivänä vielä tartun itseä niskasta kiinni ja avaan vaikka edes ne käyttöohjeet.. x)
   Mä käytän aika paljon netin ilmaista ohjelmaa Photoscapea, jolla kuvia viimeistelen.

   Poista
  4. No sitä ohjelmaa se meidän kurssin vetäjäkin suositteli :) Ja kyllä mä ainakin olen semmoinen luonteeltani, että en vaan saa aikaiseksi luettua mitään opaskirjoja, jos ei ole mitään sen kummempaa tietoa kamerasta ja sen ominaisuuksista. Nyt voisi lukeakkin, kyn ymmärtää vähän, että mihin nuo säädöt vaikuttaa. Sillä kuvaajalla oli semmoinen "zoomilinssi" (en tiedä sen oikeaa nimeä), joka siis laitetaan vaan siihen putken päähän ja se suurentaa, vähän samaan tapaan kuin suurennuslasi. sillä sai tosi tarkkoja lähikuvia! Pienestä tekstistäkin esimerkiksi lehden sivulla tuli tosi terävää. se oli myös edullinen, jotain ehkä 70e! Että ei tartte ostaa välttämättä mitään makroputkea :)

   Ja jos sulla ois siellä seudulla asuvia bloggaajia, jotka lukee sun blogia niin laita vaikka kyselyä, että kiinnostaisko ketään kurssi ja jos ois halukkaita kustannusten jakajia, niin kyselet sitten vaan joltain valokuvaajilta sillä alueella,e ttä oisko innostusta opettaa muutamaa tuntia pientä ryhmää. Niin se meilläkin hoitui :)

   Poista
  5. Täytyy myöntää, että oon pikkuisen koukussa siihen Photoscapeen :D Voisin kuluttaa monta tuntia vaan pläräämällä kuvien kanssa, ihanaa touhua!
   Tosi hyvä vinkki toi linssijuttu, kiitos! Semmoista lähden sit varmaan ekana metsästämään :)

   Noo, musta tuntuu, että mun blogista tuli muuton myötä niin pikkuinen, että löytäisköhän sitä niitä osallistujia täältä olleskaan.. :) Pistetään mietintään.

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥