keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Raksaa & sisustusta

Kävin kurkkailemassa Lauran perheen raksaprojektia, käy säkin jos et ole vielä poikennut. Sieltä löytyy monia täältä meiltäkin tuttuja elementtejä, ja lähes sama pohja! :)

Mutta iiks minkä raksakuumeen ja haaveiluvaihteen mukavasti edistyvän raksailun selailu saakaan päälle! Mieli vie jo iloisesti tuleviin vuosiin, missä silloin ollaan ja millainen on kotimme jaja... Toisaalta myös syvä helpotuksen huokaus, tämä meidän projekti on pikkasta vaille valmis! Vähän löytyy vielä meidän raksamiehelle puuhasteltavaa varastojen kanssa, ja muutamat listanpätkät puuttuu. Amme aiotaan tilata ihan piakkoin, jihuu :) Pihan viimeistely jää ensi keväälle. Pikkujuttuja, kuten ovikello ja talon numero on ostoslistalla. Mutta järjettömän hyvä mieli on siitä, että viimeiset isot raksalaskut on ollutta ja mennyttä. Jospa nyt vihdoin olisi mahdollista keskittyä sisustuksen viimeistelyyn, kun pakolliset raksamenot ei enää niele kaikkea käteen jäävää.


Me ollaan muutettu seitsemän yhteisen vuoden aikana kahdeksan kertaa, ja voitte uskoa, että olen nykyisestä tilanteesta innoissani. Tässä asutaan vielä jonkin aikaa, eikä kiirettä muuttoon ole minkäänlaista, saan rauhassa "rakentaa pesää".
Noin monen muuton jäljiltä meidän kodin tavaramäärä on aina pysynyt melko niukkana, mistä olen ollut tyytyväinen ja tarkoituksella pitänytkin tarkkaa linjaa (lastenhuone taitaa olla vähän poikkeus tähän, vaikka sielläkin säännöllisesti laitetaan leluja ajantasalle ja otetaan vauvamaisempia pois käytöstä. Lelut  taitaa olla vähän mun heikko kohtani.. ;)). 
Eipä nytkään ole suunnitelmissa sisustusta muuttaa kovin runsaaksi, mutta toivottavasti kodikkaammaksi!  Kaipailen kotiimme hurjasti lisää pehmeyttä, ja mattoa, verhoa, vilttiä sun muuta pyöriikin jo kovasti mielessä ostoslistalla. Pikkuhiljaa talven mittaan toivoisin saavani näitä toteuteltua..


Haaveissa on myös pari huonekalua lisää mieheni toteuttamana. Sängynpääty ja sohvapöytä takkahuoneeseen ainakin olis visioissa. Vaikka huonekalumyyjänä saan pyöriä kauniiden tuotteiden ympärillä päivät, niin jotenkin vaan näissä itsetehdyissä on sitä omaa tunnelmaansa, mitä ei ostamalla saa. Toteutuskin on edullista, jos vaikka suunnitelmat meniskin ihan erilailla kuin oli toivonut :)


Tällaisissa kotoisissa fiiliksissä täältä toivottelen teille kivaa keskiviikkoa!

18 kommenttia:

 1. Anonyymi11/21/2012

  Teillä onkin ihanan seesteisen näköistä, kun tavaraa on kohtuudella! Ihailen :)

  Marjukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos paljon! ♥

   Poista
 2. Anonyymi11/21/2012

  Olis ihanaa jos voisit postata teidän kodin valaisimista (ihan kaikista) ja muista valaistusratkaisuista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, mua vähän nauratti kun rupesin miettimään meidän valaisimia... Meillä taitaa olla vaan pari Ikean ja pari Anttilan tosi edullista mallia, ja muuten mennään himmennettävillä kattospoteilla... Hmmmm? Ehkä postausta vois saada kasaan vähän enemmän raksanäkökulmasta ja sitten niistä haavevalaisimista :) Katsellaan..!

   Poista
 3. Voi vitsi..vähänkö ootte muuttanu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, terve x) Yks talvi pyörähdettiin Lapissakin, ja muuten on ollu vaan aikas levotonta.. Jospa se tästä tahti vähän rauhottuis..Ehkä? :)

   Poista
 4. Voi Sirja teidän koti on niiiiiiiiiiin ihana <3 asusteleehan siellä ihana perhekin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voi kiitos!! ♥ ♥

   Poista
 5. Anonyymi11/22/2012

  Viihdyittekö Lapissa asumassa? Sinne mieli veisi varsinkin talvella... :)

  terv. Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin se yks talvipätkä ihan pikkuruisella paikkakunnalla, varmasti kaupunkikin vaikuttaa paljon siihen, kuinka viihtyy. On siellä vaan niin oma, ihana ja rauhallinen tunnelmansa. Se kiireettömyys jotenkin tuolla korostuu.. Ja omat materialistiset "pakkomielteet" kyllä väheni hurjasti, kun kauppoja on vaan niin vähän, ja muodikkuus ei oikein ollu se päivän sana ;) Aika ihanan vapauttavaa :) Siis tuolla pikkukylillä, voihan esim Rovaniemellä olla jo vähän eri meininki? :) Eli siis tykkäsin, ja luulisin, että jos vielä pääsisin tuon retken uusimaan, pitäisin vielä paljon enemmänkin ♥ Ainahan sinne Lappiin on ikävä!
   (Mä olin raskaana ja oksensin kovasti koko ajan kun Lapissa oltiin, ehkä siks pääsisi nyt nauttimaan vähän eri tavalla ;))

   Poista
 6. Anonyymi11/22/2012

  hei, laittaisitko joskus kuvaa teidän makkarista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Meidän makkarista on ollut niin vähän kuvaa siksi, että siellä on edelleenkin ainoastaan sänky! :D Muttamutta, nyt tilasin uudet lakanat, ja hirmuisesti innostaa päästä sitä muutenkin sisustamaan, että eiköhän sieltäkin kuvaa saada kun jotain tapahtuu :)

   Poista
 7. Anonyymi11/26/2012

  Mitkä nuo olohuoneen ja takkahuoneen oviaukon reunoilla olevat valkoiset viivat ovat? Hyvin selitetty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm tarkoitatko siis kun oviaukossa on ovet? Noissa lasiovissa on metallinväriset reunukset, joissa menee urat, joista ovi suljetaan tai avataan.

   Poista
 8. Anonyymi11/26/2012

  Aa, mä katon kännykällä nii ei tajunnu :D En tiennykkä että siinä on tuommoset liukuovet :o vau! Tosi hienot!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi1/05/2013

  Heippa! Kysyn (taas) tuosta teidän valkoisesta lattiasta. Me nimittäin tilasimme samaisen lattian ja yksi huone asennettu. Itsenäni mietityttää viisteraunat, jotka ovat todella ruskeat (itse laminaattia siis). Oletteko te saaneet jollain keinoilla ne olemaan siisimmät, meinaan kuvissanne reunat eivät mielestäni erotu laisinkaan rumina, päinvastoin. Mies jo mietti täyttö jollain valkoisella aineella, mutta sitä ei myyjä kylläkään suositellut.

  Toinen kysmys, tarkistelinko oikein että te ette ole asentaneet laminaattia valoa vasten, kuten suositus taitaa olla? Meilläkin meni kyseinen huone toisin päin, tarkoituksellisesti yhtenäisen linjan vuoksi.

  /Maaret :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maaret! :)
   Kyllä meilläkin ne reunat on tummat, ja ihan normaalisti ne on asennettu, eikä muuta niille tehty :) Mä vaan tykkään kovasti tuosta rouheesta ilmeestä, minkä ohuet reunat tuo leveään laminaattiin, en uskoisi, että ne enää sielläkään häiritsee kun saa kalusteet paikoilleen? :)
   Juu, samoin meilläkään ei ole valoa vasten asennettu, mutta ehdottomasti tykätään, että näin päin on parempi! Yhtenäinen linja oli meilläkin se ajatus, ja hyvä ratkaisu oli se.
   Toivottavasti olette projektin valmistuttua tyytyväisiä :)

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥