perjantai 7. joulukuuta 2012

Keittiöpostausta viime vuoden puolelta

Meidän keittiöstä tuli kyselyä, joten kävin vanhan blogin puolelta noukkimassa tämän postauksen. Julkaistu 28.6.2011

 *****
Jossain laatikossa on vielä raksatavaraa jemmassa ja yksi nurkka väliaikaisesti valkoinen, mutta ei välitetä siitä ;) Nyt on aika esitellä lähemmin meidän kodin ♥, KEITTIÖ


Keittiön malli selkeni jo ennen koko projektin käynnistymistä, sitä muokattiin aika rankastikin siitä, mitä se alunperin oli. Apuna mm. ihanan ystäväni ideat. Pitkästä tavarastahan me rakennettiin, mutta mukaillen tätä Kastellin Moderni 141 pohjaa: 


Tähän siis päädyttiin:


Huonekorkeudeksi muokkautui vinon sisäkaton sijaan 3,1 m korkea suora katto keittiö-olohuone-takkahuonetilaan, joka kyllä antaa ihanasti ilmavuutta ja tilantuntua. 

Kalustetoimittajaksi valikoitui paljojen  pohdintojen ja useiden istuntojen jälkeen Isku. Perusteluina mm. hintataso; ei alhaisin muttei myöskään se kallein, miellyttävät materiaalit, Kirenan liukuovitoimituksen mahdollisuus samassa paketissa, nopea toimitusaika ja ammattimainen palvelu (ei tosin ystävällisin ;P).
Sain O:lta vapaat kädet suunnitteluun, jossa olikin selvät sävelet heti alusta lähtien. Alakaapistot mattamustaa (mitä vähemmän pienien tahmatassujen kädenjäljet näkyy, sen parempi), yläkaapit raikasta kiiltävää valkoista. Pöytätaso samoin kiiltävää valkoista, 40 mm.
Keittiön malli oli selvillä, muutamia pienempiä juttuja hiottiin...


Esim. laittaako kippiovet vai ei, minkä pituiset olisivat avohyllyt, minkä levyiset kaapit jne. Kippiovet jäi suunnitelmista pois kun ajattelin, että ilme olisi rauhallisempi näin:


Välillä tosin on käynyt mielessä, että josko sittenkin olis pitänyt... Mutta ei, näin on hyvä :)


Yläkaapit avautuvat pomppusaranoilla. Yksi kaappi on varattu tiskien kuivatukseen.


Hana on Damixan, ja tuntuu hyvältä valinnalta. Ei kohise eikä roiski, sekä on ihan näppärä käyttää. Blancon allas on 61,5cm x 51 cm. Helppo puhdistaa ja sopivan kokoinenkin se on.


Innokkaille kierrättäjille löytyy iso kasa jätesankoja. Oikein tyytyväinen olen ollut keittiömyyjämme suunnitelmaan laittaa reilunkokoinen lajittelu ylälaatikkoon, helppoa ja kätevää! Tarvittaessa lisää tilaa lajittelulle (esim. pullot ja paperi) saa sitten altaan alla olevaan laatikostoon.


Kulmakaapin jätimme ilman mekanismeja. Kaikenlaisia härveleitä sitä tuli käytyä testaamassa, le mans taisi olla se mieleisin, mutta sinne jäi nyt vain sitten reilu tila. Ja taitaapi olla tuolla vesiputkeakin ulkohanalle, ja se vie tilaa jonkin verran.


Myös 40 cm leveä korkea kaappi nurkassa on ilman mekanismeja, ja tämäkin ratkaisu on osoittautunut toimivaksi. Siellä säilyy spreijausta odottelevia ruukkuja, reseptivihkoja, lasten värityskirjoja ja kori kaikelle yleiselle pikkuroinalle :)


Lapsiturvallisuus huomioitiin laittamalla veitsiteline laatikoston sisään asennettuun laatikostoon. Tämä on kyllä kätevä, vielä ainakaan ei oo tytöt huomannu tätä olevan olemassakaan :)


Toinenkin jemmalaatikko löytyy, sen olen kyllä vielä kokenut vähän turhaksi... Raksatavaraa tuo taitaa sisältää! Ehkä sinne vielä siirtyy harvemmin käytetyt ja vähän vaaralliset välineet, kuten vaikka riisitikut (miten ei noillekaan nyt löytynyt parempaa sanaa mielestä :D)


Kalustesijoittelusta; onhan tuossa matkaa jääkaapilta mikrolle, mutta ulkonäkö ajoi tällä kertaa askelten edelle, eikä kyllä haittaa yhtään...Muuten kaikki tuntuu toimivalta, lieden vierellä on tilaa työskennellä, jääkaapin vieressä laskutasoa ostoksille ja roskikset ja tiskari sopivasti sijoiteltuna pesualtaaseen nähden.


Saareke on 120x180 cm ja sinne saa kyllä uppoamaan todella mukavasti aterimia, mausteita, kauhoja, pannuja ja kattiloita.. :) Saarekkeen sisällä on myös Savon järjestelmä, ja yksi laita saarekkeesta irtoaa helposti hiilisuodattimen vaihtoa varten. Lattianrajassa sokkelissa on tuuletusritilät ilmanvaihtoa varten.Saarekkeen ja keittiön työtason välissä on myös hyvin tilaa, 175 cm. Väljästi mahtuu kulkemaan ja laatikot ja tiskarit aukeamaan, kuitenkaan jättämättä ihan liikakaan sitä kävelymatkaa.


Festivon kylmiöpakastimeen olen ollut myös erittäin tyytyväinen, mutta... Siinä on meidän perheelle liian vähän pakastintilaa! Muuten tykkään kovasti ulkonäöstä ja pinnasta; sopivasti kiiltää mutta helppo puhdistaa sormenjäljistä. Ja jääkaappitilaahan on sitten tosi reilusti.


Mikro, uuni, liesi ja tiskari ovat Siemensin, ja näihin olen ollut todella tyytyväinen! Helppokäyttöisiä, helpostipuhdistettavia, hiljaisia ja ulkonäkökin oikein mieleinen :)


Valaistuksena toimii kymmenen himmentimellä säädettävää spottia. Mukavasti valaisee työvalona, tai toisaalta antaa tunnelmallista valaistusta iltaan..


Tarvittaessa kirkasta lisävaloa antaa led-nauha välitilassa.


Pinnoitteena välitilassa on Tikkurilan puolihimmeä Luja-maali. Toivoin mahdollisimman selkeää ja helppoa pintaa välitilaan. Lasi oli pitkään vaihtoehtona, ja voihan sen vielä joskus lisätä jos siltä tuntuu. Meillä on koko koti maalattu Luja-maalilla, ja se vaikuttaa kyllä erittäin hyvältä.


Supertyytyväisiä kyllä ollaan kaiken toimivuuteen.
Ja onhan se oma keittiö ♥
6 kommenttia:

 1. Oliko tuo veitsiteline myös Iskusta? Meilä on veitset vähän sikinsokin niin olen etsiskellyt laatikostoon mahtuvaa telinettä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on Iskusta kans.

   Poista
 2. Anonyymi6/19/2013

  Miten tuo Luja-maali on soveltunut välitilaan (onko ollut helppo pitää puhtaana jne.)? Ps. Tosi kivasti ja selkeästi olet esitellyt tämän keittiön. Hienolta näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Mä oon tykännyt tuosta tosi kovasti, helppo materiaali, kestävä ja nopea pyyhkiä puhtaaksi. Ihan pari pikkuista palaa on niin, että maali on lähtenyt irti, mutta sen saisi nopsaan paikattua kun viitsisi vaan :) Ei ole värjäytynyt mistään kohtaa, eikä tykännyt huonoa vedestä.

   Kiitos! :)

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥