sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Raksakuumeessa

Voi ei, ainako muakin pitää jokin kuume vaivata. Heti kun vauvakuumeesta päästiin (ainakin jotenkuten hetkeksi..;)) niin mukavien duunien alettua, onkin vuorossa taas raksakuumetta! Se taisi ehkäpä lähteä siitä, kun ihan viattomasti tilasin kotiin selailuun tällaisia.. Kastellin sivuilta kun saa ihan ilmaiseksi tilattua tuon muhkean talokirjan, jota on aika kiva plärätä...


Ja sitten kun ihan vahingossa vielä satuttiin löytämään jo se talomalli, josta molemmat muutamilla muokkauksilla tykättiin, ja joka realistisesta näkökulmasta vois juurikin natsata meille loistavasti. Aijai.


Eikä muuten rautakauppakierroksetkaan tätä kuumetta helpota. Perjantaina käytiin tilaamassa meille, tai lapsille oikeastaan, amme. Jänskää nähdä, millainen se meidän kylppärissä. Mustavalkoinen väritys ainakin vaikutti ihan hyvälle. Olispa muuten ihana saada kylppäri valmiiksi. Ja siivottua. :p


Oikeasti oon kyllä edelleen tosi onnellinen siitä, että tässä ainakin, vähintään, sen puoli vuotta vielä asustellaan ihan kaikessa rauhassa...Sisustellaan ja laitellaan valmista.. Ja miksei vieläkin pidempään, aika näyttää.
Haaveilu se vaan on niin kivaa ;)

12 kommenttia:

 1. oijoi, mulla myös samaista kuumetta.. ja juuri muutama päivä sit mietiinkin, että pitääs oikeen tehä postaus ihanista talomalleista, sisustuksista yms.. :)
  Mä en siitä rakennusvaiheesta varmaankaan niin piittaa (taikka sitten nautin, ku saa asua kumminkin omas talos, ja raksaa saa tehä ihan toises paikkaa, eikä tartte asustaa samalla rempan keskellä, kuten ny ku tää rempattiin :p)
  , mutta siis tilaa tarttis, täs mein torpas on rento 100neliötä, kaks makkaria vain, joista toinen on kyllä sen verran iso, että siitä sais kaks, mutta kun tarttis ainakin sen 4-5makkaria yhteensä!
  ..ehkä joskus.. ellei sitten tätä laajenneta sivulle tai ylöspäin.. rahallisesti se ei varmaankaan tuu olemaan sen edullisempaa ku uuden rakennus.. meillä kun vielä täällä päin tontitkin on sen verran halpoja :)

  mutta mitäs, onko teillä suunnitteilla rakentaa taloa uutta? eikö tuo teidän nykyinen talo oo teidän loppuelämän talo? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taas toivottaisiin hiukan pienempää kotia :) Siihen vaikuttaa mm. lämmityskustannukset, kustannukset ja lainat ylipäätään, siivouksen työläys ja vähän asuinaluekin, jossa on jokaisella puolella meidän taloa vastassa talo/rivitalo.

   Tätä kotia ei me alunperinkään suunniteltu koko elämän taloksi, toivotaan, että seuraavasta sitten olisi siihen ;)
   Rakentaminen on kovasti haaveissa kyllä ♥

   Poista
  2. aivan :)
   ehkä tämä pienellä paikkakunnalla asuminen onkin ihan jees ;) täällä kun kaikki on "edullisempaa", tässäkin kodissa paljon lämmitetään puilla (myös uuteen kotiin tulisi lämmitysmuoto, johon voi käyttää omia puita, esim. hake), joita siis saadaan omasta metsästä, lähin naapuri ja ainut on n.500m pääs (toki tässä tien varrella asuu muitakin, mutta hyvä kun heiän taloja ees näkyy, mainitaan ny vielä, että mun appivanhemmat asuu parin kilsan pääs, sekä miehen isovanhemmat, joka on yhtäaikaa ihan kivaa, mutta välillä myös ei niin kivaa :D ), keskustaan täältä on matkaa semmonen 8km, joka välillä tympäsee, monesti haaveilen muuttavani keskustaan, ettei aina tarvitsisi autoa, kun pitää käyä vaan kaupas, mut sit taas, kun en tahtois minnekkään asunto-alueella asumaan :)
   jos/kun taloa suunnitellaan, niin haluan ehdottomasti yksikerroksisen, se on varmasti käytännöllisempi, kuin puoltoista tai kaksikerroksinen...

   mutta eiköhän tässä saa vielä useamman vuoden haaveilla! ja tosiaankin, kyllä se lainamäärä hirvittää, mutta taas toisaalta, eihän sitä ilman lainaa mitään saisi, ellei voittaisi lotossa ;)

   toi Kastellin malli näytti hyvältä, ja siis että vaikka tuon enempää ei neliöitä olekkaan, niin silti huoneita piisaa :) itsekään en mitään 200neliön taloa ottaisi, vaan juuri joku n.130-140neliötä, jossa olisi ihan sopivan kokoiset makuuhuoneet, keittiö ja olkkari, eikä sitä "hukkatilaa" jäisi paljonkaa.:)

   Poista
  3. Teidän asuinalue kuulostaa kyllä ihanan rauhalliselta! Mä toisaalta haaveilisin vähän enemmän maaseudun suuntaan asumaan, toisaalta taas lähempänä keskustaa (meillä 3 km matkaa) on vaan niin helppo asua.. Hmm...
   Yksikerroksinen oli meilläkin ihan ykköstoive, siivouksen ja pienten lasten kannalta niin helppo.
   Kyllä niitä unelmakoteja olis vaan ihana toteuttaa, mutta arjen realiteetit painaa vastaan.. Liian iso laina niskassa voi olla tosi ahdistava juttu, ja liiat neliöt joista pitää pitää huolta. Tämä, mitä nyt ajateltiin, niin eihän se ole se unelmien pohja, mutta näyttäisi toimivalta ja käytännölliseltä, sopivalta meille :) Laittelen siitä myöhemmin lisää..

   Poista
 2. Sama kuume vaivaa aina välillä. Me odotellaan nyt jonkin aikaa, toista lasta odotan, joten ei viitsi vielä aloittaa rakennushommia. Kuinka teillä sujui ensimmäisen talon rakennus kahden pienen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän raksaprojekti oli aivan älyttömän nopea, perustukset valettiin helmikuussa ja kesäkuun 8. pv päästiin jo muuttamaan kotiin. Tämä oli mahdollista siten, että mun mies, joka siis rakentaa taloja ammatikseen, pystyi rakentamaan meidän taloa kokopäiväisesti. Mä vastasin esim keittiön suunnitteluista ja tarjouksista, mutta muuten en käytännössä tehnyt raksalla muuta kuin pieniä siivoustöitä yms. Pääasiassa olin tyttöjen kanssa kotona, ja mukavastihan se koko homma meni :) Mua ei harmittanut olla kotona tyttöjen kanssa kun tiesin, että samaan aikaan koti valmistui hurjaa vauhtia mieheni taitavissa käsissä :)

   Poista
 3. Anonyymi12/10/2012

  Oisi kiva kuulla mikä talomalli se teidän uusi projekti olisi ja millaisilla muutoksilla? Kiva blogi sulla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mielelläni voin kertoilla talohaaveista, ylimmät kuvat vähän antaakin osviittaa pohjasta. Voin laittaa vaikka postausta tässä joku päivä, jospa saisin miehenkin muokkaamaan pohjaan ne muutokset, joita mietittiin :)

   Poista
 4. Anonyymi12/11/2012

  Teille on kyllä ihana talo, sisustuksineen ja pohjaratkaisuineen! Välillä itsekin katselen unelmapohjia ja haaveilen omakotitalosta :) Muuten ihan mielenkiinnosta kyselen, että millaisella alueella asutte ja miten päädyitte sinne? Olen jotenki saanut käsityksen, että kyseessä on pienempi kaupunki Uudellamaalla ja kuvista välillä vilahtaa kivoja rantoja ja kaunista luontoa, olisi kiva tietää tarkemmin :) Mekin ollaan mietitty, että voisi täältä PK-seudulta muuttaa jossain vaiheessa perheen kanssa pienempään kuntaan lähistölle. Oliko teillä siellä päin jo valmiiksi tuttuja ja sopeuduitteko nopeasti jne.? Tuollaisia juttuja olisi kiva kuulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Me asutaan koko ajan kasvavalla rivitalo- ja omakotitaloalueella. Tämä alue on tosi kiva ja tänne jäisin mielelläni, mutta ehkä vähän rauhallisempaan kolkkaan. Täältä löytyi iso tontti, joka ostettiin mieheni työkaverin ja pomon kanssa, ja lohkottiin. Me asutaan n. 60 kilometriä Helsingistä länteen. Täällä päin on kyllä paljon kaunista seutua naapurikunnissakin. Mun mies asui täällä jo ennen mua, ja oli kyllä helppo tulla, kun tuttuja ja ystäviä oli lähellä, ja tuli uusia. Vähän alussa tuntui pieneltä tämä paikka, kun Lahdesta olen lähtöisin, mutta nyt kyllä tykkään, helppoa on olla täällä. Pikkasenhan sinne Lahteen on aina ikävä kyllä..

   Poista
 5. Anonyymi12/20/2012

  Moikka!

  Onko tuo upea Paradorin lattia kestänyt elämää...etsinnässä mahdollisimman valkoinen laminaatti ja tämä olisi juuri sitä ? T: Hoo Hoo lahesta .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Hoo! Pahoittelut, että huomasin vasta nyt viestisi täällä! Vastailinkin jo sähköpostin puolella, mutta laitan nyt vielä tähänkin, että kyllä vaan on loistavasti kestänyt ja ollut tosi mieluinen kaikin puolin! Ja sävy on tosiaan ihanan raikas valkoinen, ei kellerrä mihinkään suuntaan. Tämä on siis se Paradorin marmorikuviopinta.

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥