maanantai 25. helmikuuta 2013

Tytöt

Kyllä vaan on mahtavaa, kun aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta! Jospas sitä alkais pikkuhiljaa heräillä itsekin täältä talvihorroksesta.. Me ollaan keretty kylpeä tälle aamulle, kotityöt on valmiina taas vähäksi aikaa, ruoka tuoksuu uunissa ja muutenkin fiilis on kivasti kohdillaan, vaikkakin viime yön unettomuudesta hiukkasen väsähtäneenä. 

Taas uusi, touhua täynnä oleva viikko edessäpäin.. Ihana saada aloittaa se näin rauhassa. Ja edessä on vain leppoisat viisi tuntia töitä illemmalla, tykkään niin kovin. Ja tytöillä 3,5 h hoitopäivää, siitäkin tykkään. Vaikka meidän perhepäivähoitaja on kyllä ihan huippu tyyppi, tytöt menee sinne aina innoissaan, ja semmoisia tähtisilmiä saadaan sieltä hakea pois, jotka sirkuttaa, että "oli kivaa, niin kivaa!" ♥ Ne leipoo, käy pulkkamäessa, puistossa ja kirjastossa, joskus tapittaa vaan rennosti leffaa ja leluja löytyy isot kasat. 


Toistensa parhaat ystävät nuo meidän tytöt on, leikkejä, touhua ja riehumista riittää aamusta iltaan. Mikä onni, että niitä on kaksi, tukea ja turvaa saavat toisistansa jo nyt uusissa tilanteissa. Miten helpolla me päästäänkään, kun ne viihdyttää toisiaan, ihana kuunnella lasten mielikuvituksen lentoa, niin suloisia leikkejä.

Rytmit ja rutiinit on meille aika tärkeä juttu; arki toimii täällä niin paremmin kun on tuttua ja turvallista ja kuitenkin paljon aikaa vapaalle leikille. Tyttöjen unirytmi oli pitkään hukassa joululomien jälkeen, mutta nyt ollaan vihdoin saatu nauttia kaikki luonnostaan kohdilleen kääntyneestä rytmistä. Tytöt nukkuu n. klo 21-08 välisen ajan, ja mä tykkään tuosta rytmistä ihan mielettömästi! Illalla ehtii hetken itsekin rauhoittua; katsoa vaikka leffaa tai saunoa. Pääsee ehkä itsekin aiemmin unille kun oman ajan tarve on täytetty.

Koen olevani parempi äiti nyt kun väsyttävät yöheräämiset on pääosin ohi (vaikka Helmi kyllä mönkii viereen lähes joka yö, ja siihen heräilen..), tyttöjen hoitaminen helpottuu jatkuvasti, pystytään jo jutella asioista kunnolla, ja vaippoja ei ole tarvittu enää aikoihin. Kun ei tarvitse pelätä, että kaikki viedään suuhun, tai että jatkuvasti joku olisi kiipeämässä pöydälle, puuhaamassa jotain tuhoisaa tai piirtämässä mihin sattuu.. Se aika onkin aika lyhyt, vaikka silloin tuntui, että se jatkuu ikuisesti...  Sotkua ja pyykkiä tulee nykyään paljon vähemmän! Ehkä vuodet on tuoneet varmuutta kans, toivottavasti vähän sitä pinnaakin, vaikka niitä ei-niin-hohdokkaita hetkiäkin mukaan mahtuu.

Pikkuhiljaa on saanut alkaa jo pöydille ilmaantua tavaroita, lattiatasolle lyhtyjä, ja ne on saaneet pääosin olla rauhassa. Sisustusintoiselle oli aikoinaan kova pala, kun sisustus menikin ihan uusiksi ja todellakin askeettisemmaksi lapsen myötä.. ;) Koin helpommaksi siirtää tavarat pois näkyvistä ja korkealle jatkuvan kieltämisen sijaan. Koti on kuitenkin meidän kaikkien, ja siltä sen pitää näyttääkin :) Edelleen tykkään pitää perusilmeen melko vähätavaraisena ja turvallisena, esim. isot lasiset asiat tai kapeat maljakot jää kauppaan.

Lilja täyttää ihan pian viisi, ja alkaa olla ihan mahdottoman omatoiminen; välipalat onnistuu laittaa itselle ja pikkusiskolle, vaatteet menee päälle ja muutenkin alkaa olla jo kivasti järki päässä :) Helmi 3v on touhukas hassu, matkii isosiskoa kaikessa ja on mielellään kaikessa mukana. Paljon leikitään prinsessaa ja Tähkäpäätä, barbeilla, nalleilla, Bratzeilla ja Littlest Pet Shopeilla.

Ne on vielä niin pikkuisia; mahtuu syliin pieneen pakettiin, kasvonpiirteet on pienen lapsen, ja kädet hellyttävän pienet, mutta kuitenkin jo niin ihanan isoja ja reippaita.

Tästä ajasta nautin aivan valtavasti ♥

4 kommenttia:

 1. Voi mä odotan että vuosi kuluu nopeaan. Meidän tyttö 2v ja mahtava uhmakin alkanut.. Touhua riittää valtavasti, nauttii päiväkodissa olosta kun siellä saa purkaa energiaansa oikein kunnolla :D Onneksi osaa myös välillä rauhoittua :) Mutta en malttaisi odottaa että täyttäö edes sen 3. Niillä on vähän enemmän järkeä päässä ja pahin uhma takana :D On se silti valtavan rakas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne ihania ja rakkaita, oli ikä mikä vaan :) Mutta jotenkin yllätyin silti, miten paljon enemmän tykkään tästä ajasta kun tytöt on jo pikkuisen isompia :) Saas nähä, mitä vuodet vielä tuokaan tullessaan! Musta tuo 3v tuntuu jo isommalta siksi, kun matkii isosiskoaan joka asiassa, haluaa olla iso tyttö ja tehdä itse ♥
   Ja kyllä vaan aika hujahtaa hurjaa vauhtia, ja "kaudet" ja "vaiheet" alkaa helpottaa, huhhuijaa :)

   Poista
 2. Anonyymi2/25/2013

  Oiii, miten kauniisti kirjoitit rakkaista tytöistä, ja arjestakin <3 :)
  -P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ajatukset ei niin hienosti välity tekstistä kuin toivoisin, mutta välillä on kiva jotain kirjotella.. :) Tytöt on ollu jotenkin erityisen ihania ja reippaita viime päivät, ja toi unirytmikin on meille niin iso juttu, niin teki mieli laitella niitä ylös..

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥