keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Uutuus Kastellilta

Kävinpä tuossa juuri Kastellin sivuilla selailemassa, tarkoituksena laitella tännekin niitä meidän mielessä olleita mahdollisuuksia seuraavaksi rakennusprojektiksi. Mutta kappas vaan, sieltäpä löytyikin tosi mieleinen uutuus, mikä sekoitti pakan heti kerralla! Sellainen kutsuva, kotoisa pohja, sellainen johon voisi itsensä kuvitella asumaan rennosti ja oleskelemaan ♥ Aitio. Aitiossa on kolme vaihtoehtoa; 131, 140 ja 150. Meitä miellytti niistä jokainen, mutta tässä isoimmassa on eniten niitä ratkaisuja, jotka toimisi meillä. KASTELLI AITIO 150

                                                Huonekuvaus:4 H, työtila, K/RUOK, VH, KHH, S, TEKN
                                            Kerrosluku:1
                                               Huoneistoala:150
                                          Kerrosala:167

Tämän kodin ruhtinaallisen valoisiin oleskelutiloihin mahtuu suurempikin perhe. Perhettä yhdistävän olokeittiön yhteydessä on sekä kirjasto että erillinen työtila. Kirjaston ja työtilan voit halutessasi myös yhdistää yhdeksi isoksi oleskelutilaksi. Kirjaston voit myös muuttaa kolmanneksi makuuhuoneeksi ja työtilan ylelliseksi pukeutumishuoneeksi. Kirjaston ja työtilan paikalle voit valita makuuhuoneen omalla weeceellä ja vaatehuoneella.
Kodin avara tunnelma jatkuu makuuhuoneissa. Arkea helpottaa reilu kodinhoitohuone sekä eteisen yhteydessä toimiva arkieteinen, jossa on kätevästi lisätilaa vaatteiden säilytykselle. Pesutiloista pääset kätevästi isolle, suojaisalle terassille vilvoittelemaan saunan jälkeen. Terassin viihtyisyyttä voi lisätä parvekelasituksin.Suurimpana plussana tässä pohjassa on hyvänkokoiset makkarit. Työtilasta ja kirjastosta laitettaisiin aikuisten makkari ja vaatehuone. Lastenhuoneet ovat mukavasti vähän sivussa, omassa rauhassaan, mutta kuitenkin näköyhteyden päässä. Arkieteinen olisi myöskin lasten kanssa oikein toimivan oloinen ratkaisu. Kodinhoitohuone on todella reilunkokoinen. Pukuhuoneesta voisi ottaa penkin verran lisää tilaa keittiöntasoon, jota ei tässä pohjassa liikaa ole. Toisaalta nyt meillä on sitä liikaakin, ihan turhaa pyyhittävää vain ;) Saarekkeesta jättäisin seinäkkeen pois. Keittiöstä ja pukuhuoneesta on mukavasti pääsy ihanan isolle katetulle terassille. Isot olohuoneen ikkunat on aivan upeat. Vessat on järkevissä kohdissa. 
Ainut mikä mietityttää, niin tuleeko tuosta aulasta hieman ahdas vaikutelma sisään tullessa..? Toisaalta se on pieni miinus muuten avaran kokonaisuuden kannalta.. O kuumeilee jo raksaamista, ja innostuttiinkin juttelemaan tulevista sisustushaaveista. Molemmilla on maku muuttunut pehmeämpään suuntaan, seuraavaan kotiin saisi molempien mielestä tulla kotoisampia, lämpimämpiä sävyjä ja puunväriäkin. Ylläoleva lattianväri on tosi kaunis.
Tätä nykyistäkin kotia suunnitellessa meillä meni maut ihan yksiin, toinen jatkoi toisen ideaa ja yhdessä vietettiin monet tunnit suunnitellen, ideoiden, haaveillen. Se oli aivan ihanaa; yhdessä tutkia mahdollista pohjaa, miettiä ratkaisuja, sisustuspintoja ja toimivuutta. Ollaan nopeita tekemään päätöksiä molemmat, eikä jäädä jahkaamaan. Samanlainen tyyli ja tempo kyllä varmasti helpottaa näin isoissa projekteissa.

Mua jännittää se projektin raskaus, mutta toisaalta se on se tietty aika, ja sitten se on ohi. Työnjako kävi aika selväksi jo viime projektissa; O hoitaa rakentamisen, isot päätökset ja ne tylsät, joista minä en ymmärrä mitään ;) Mulle jää keittiön suunnittelu, kilpailutus, sisustus, ideointi, ja lasten ja kodinhoito :) Tällä kertaa hiukkasen hankaloittavana tekijänä saattaisi olla se, että olen palannut työelämään. O:n vastuulle kun on tullut tyttöjen haku ja hoito noin kolmisen kertaa viikossa silloin kun minä paahdan iltavuorossa. Mutta eiköhän nämäkin ole vaan järjestelykysymyksiä. 

Kylläpä vaan onkin piristävää hetkeks upota innostaviin haaveisiin täältä flunssaisen arjen keskeltä.

Mitä tykkäät uudesta Aitiosta?

12 kommenttia:

 1. Nyt on tullut tosi monta uutta talomallia ja pohjaa, jotka pistäis kyllä meidän pakat sekaisin, mikäli se olisi vielä mahdollista.. kääk!! Ei voi katsoa ollenkaan. :D Seuraava sit on jokin modernimpi, selkeälinjaisempi, tuota tyyliä kuin esittelemässäsi kastellissa, mutta ehkä vielä pelkistetympää.

  Valkoinen kausi on meilläkin ohi - ainakin melkein, lattiat tulee lämpöisemmällä puun sävyllä. Mietinnässä on tällä hetkellä laittaako eteinen+keittiö kiiltävällä valkoisella laatalla vai tuolla laminaatilla, mikä teillä on. Kuinka kiiltävä se on?? Valmistajan kuvissa näyttää aika matalta.. Vanhan blogin puolella muistan taas nähneeni lattiasta aika kiiltävän kuvan. Vai tekeekö muisti tepposet? Haluaisin, että isoista ikkunoista heijastuisi maisemaa lattiaan, varjoja jne. Eli saisi olla aika kiiltävä. Laatta on vaan aika monta kertaa kalliimpi.. Ja se arveluttaa kovuudellaan myös keittiössä. Apua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipana viestistä! :) Mä luulen, että valkoista tullaan täällä näkemään tulevaisuudessa jopa enemmän kuin nyt, mutta musta väri poistuu varmaankin, ja kylmä harmaan sävy. (Jos siis tämmöinen projektihaave vielä toteutuisi! :)) Sellainen neutraali, avara ja valoisa, mutta pehmeä perusilme olisi ihana.. Puunsävyisellä lattialla saa paljon aikaan varmasti.

   Tuo meidän laminaatti kiiltää musta juuri sopivasti, eli sitä on, muttei nyt ihan loistakaan.. Muuutta en mitenkään uskaltaisi laittaa sitä eteiseen tai keittiöön! :( Keittiöön voi kuitenkin roiskua lattialle ruokaa tai muuta, joita kostealla ehkä tarvitsee pyyhkiä, ja tiskien laitossa voi lattia vahingossa kastua, mulla ainakin. Eteisessä lumi ja loska näin talvella sisään kulkeutuessa voisi tehdä tuhojaan. Meillä kävi nyt tällä viikolla niin, että laminaatille oli jäänyt yöksi märkää saumakohtaan, ja sehän turvotti hiukkasen molempien lautojen päitä :/ Eli sitten pitäis olla tosi huolellinen, ettei sitä märkää jää mihinkään.
   Laatta epäilytti muakin tosi kovasti näin vuokrakämppien pehmoisiin muovimattoihin tottuneena :D Mutta käytännössä ei ole haitannut yhtään, päinvastoin olen vaan tykännyt :) Parit lasit/sosepurkit siihen on tipahtanut ja rikkoutunut, mutta imuri vaan käteen, ei siinä sen kummempia. Harvoin tämmöinen tohelokaan saa siihen mitään hajotettua :) Ja ainahan voi laittaa lattiaan pehmentävän maton. Mulla on ollu semmonen hauska raidallinen mielessä, vielä en vaan ole löytänyt sopivan pitkää.
   Ruokapöydän allahan meillä siis on laminaatti, ja onhan siihenkin kaatuillut juomia silloin tällöin, mutta sitä en ole kokenut ongelmaksi, kun nopsaa ne pyyhkii pois.

   Poista
 2. Voi itku mikä herkku! Mies aina vitsailee, että meille tulisi varmaankin ero jos pitäisi talo rakentaa yhdessä ;) haha! Kova luotto suhteeseen... Mutta never say ever :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, miten se sitten vaikuttaakin. Mäkin ajattelin, että nyt se parisuhde kyllä kärsii sun muuta, mutta kun ei me edes nähty niin usein, että olisi keretty riitelemääm :D Mies oli aamusta iltaan raksalla ja mä hoidin kotijutut. Mä olin tyytyväinen, kun toinen siellä raksalla puuhasi, se vaan tiesi, että koti valmistuu sitä nopeampaan, mitä enemmän hän siellä on. Ja kun sattumalta sitten suunnitelmat ja toiveet kodin osalta kävi ihan yksiin, niin sehän sitä me-henkeä vahvisti vaan :)
   Ei voi tietää, ennenkuin kokeilee! :) Mä ainakin lämmöllä voin suositella, vaikka onhan se välillä sitäkin, että tekee mieli raastaa hiukset päästä kun turhauttaa niin x)

   Poista
 3. Ihana postaus! Meillä on myös raksakuume meneillään (2vuotta sitten rakennettiin tämä nykyinen) ja olen jo suunnitellut ja haaveillut tulevaa sisustusta. Aika lailla samalle kuulostaa sinun ajatuksesi kuin minun. Toisaalta seuraavan talon miettiminen on helpompaa ja toisaalta vaikeampaa kuin ensimmäisen. Tämän ensimmäisen kohdalla kaikki vaihtoehdot miellyttivät ja kotiin halusi vähän sitä sun tätä, mistään kunnon materiaaleista ei ollut kokemusta. Yllättävän hyvän kokonaisuuden saimmekin aikaiseksi, mutta seuraavaan enemmän vaaleaa ja lämpöä tuovia pintoja. Lisäksi kiinnittäisin erityistä huomiota kaikkien pintojen puhtaana pitoon ja siihen, kuinka hyvin tahrat näkyy (varmaan lattiakaupoilla kokeilisin märin jaloin kävelyä jne.:) Nyt parin vuoden aikana on kertynyt hurjasti tietoa eri vaihtoehdoista (kiitos mm.sisustusblogien) ja oma maku on selkiintynyt. Voi että haaveilu on ihanaa!

  Tuo pohja vaikuttaa toimivalta. Itsekin mietin tuota sisääntuloa, että onkohan kuinka ahtaanoloinen. Itse tykkäisin, että khh.olisi kylpytilojen läheisyydessä, saunaan mentäessä on kätevä heittää vaatteet suoraan pyykkiin. Tosin tykkäisin enemmän niin,että saunaan mentäisiin pukuhuoneen kautta.

  Mukavia haaveiluhetkiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SanMa viestistä! Raksakuume on hassu vaiva, jossa varmaan aika kultaa muistot aika huolella ainakin täällä! ;) Meillä tehtiin edelliset päätökset nopsaan ja varmaan vielä nopeampaan tulisi ne seuraavaan kotiin, kun nyt on saanut käytännössä kokeilla, mistä tykkää ja mitä haluaisi tehdä toisin :) Ja myös ne haaveet on aika pitkälle muotoutuneet, millaista tyyliä, värimaailmaa ja fiilistä sitä lähtisi seuraavaan kotiin hakemaan. Ja nyt on ehtinyt jo rauhassa miettiä sitä, että mitä vaihtoehtoja sitten valita, esim. sen tiesin heti, että samaa kalustetoimittajaa en haluaisi, ja senkin jo tiedän, mihin suuntaisin seuraavalla kerralla :D (Viimeksi tein älyttömän homman kilpailuttamalla vaikka miten monta keittiöfirmaa..hmm) Kustannuksiakin osaisi jo eri tavalla miettiä, viimeksi meni liikaa rahaa tiettyihin juttuihin. Apua, mähän alan olla jo ihan liian innostunut "tarttumaan hommiin" :D Nelisen kuukautta on siitä kahdesta vuodesta vielä jäljellä, ja luulisimpa, että harva kesällä kotia ostelee (?), joten myyntiinkin pitää varata aikaa reilusti. Hmph. Aika kivaa silti miettiä ja haaveilla :)

   Juu, sisääntulo ja khh oli mullakin ne jutut, jotka tuossa mietityttää. Homma jää siis mietintään! :)

   Poista
 4. Anonyymi2/14/2013

  kivalta näyttää, mutta jääkö ne likaiset vaatekasat aina sinne pukeutumishuoneen nurkkaan lojumaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne pitäis varmaan jonkinlainen pyykkikori tai kassi sitten laittaa. Mutta tosiaan, jäikin multa tuosta tekstistä pois, että mietitytti kyllä muakin eteistilan ohella eniten tuo khh:n sijainti ihan eri puolella kotia kylppärin kanssa. Sais tuossa enemmän juosta puhtaiden pyykkien kanssa ympäri kotia kuin nyt tarvitsee :)

   Poista
 5. Oi ihana kuva tuo alimmainen. Myös mulla maku hieman jo muuttunut 1,5-vuoden takaisesta raksailusta. "Onneksi" sisustus on kesken, niin sen suhteen voikin mieli muuttua...

  Hei tännekin rantautui kaamea flunssa ja vesirokko lapsille. Olo on ihan tukkoinen. :/ Liikunta jää siis katkolle, voi eiii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maku tuntuu muuttuvan täällä aika nopsaan tahtiin, ehkä innostus sisustamiseen ja sisustusblogit ja -lehdetkin tuo siihen omaa lisänsä, että jokin muoti alkaa miellyttää. Onneksi kuitenkin se jokin "runko" omalla maualla on, pienillä lisillä höystettynä ja muokattuna saa taas ihan mieleistä ja piristystä. Sisustaminen on ihanaa anyway! :D

   Äääh sinnekin, sairastaminen on niiiin tylsää! Mä inhoan jäädä töistäkin sairaslomalle :/ Tänään on onneksi ollu täällä vapaapäivä niin on saatu levättyä. Täällä ei oo vielä vesirokko vieraillut, vähän kauhulla odotan :S Pikaiset paranemiset sinne!

   Poista
 6. Anonyymi2/18/2013

  Miksi et valitsisi samaa kalustetoimittajaa? Meidän raksa valmistui viime vuonna ja meillä oli sama toimittaja kuin teillä. Lopputulokseen olen tyytyväinen, mutta matka siihen oli melkoinen farssi. Reklamaatiolista oli PITKÄ ja jouduin olemaan sen sata kertaa myyjäämme yhteydessä. Siksi ihan uteliaisuudesta kyselen, mitkä syyt teillä johtivat "boikottiin".

  Suostutko avaamaan enemmän tuota kustannusasiaa, mihin meni liikaa rahaa? Hyvä että on maalit ehtineet kuivua seinissä, kun uusi projekti jo kummittelee mielessä täälläkin. Ja toki tulee mietittyä missä pihistäisi tai panostaisi ensi kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moiks! Isku jäisi vaihtoehdoista meiltä pois siksi, kun oli mielestämme aivan ylihinnoiteltu siihen verrattuna, millaista tulosta saatiin. En lähde nyt sen tarkemmin erottelemaan, mutta kylläpä vanha konkari myyjä viilasi meitä untuvikkoja ihan linssiin, jäi huono fiilis siitä. Hyvä vertailukohta oli samaan aikaan naapuriin rakennettu koti. Sinne tuotiin Puustellilta kalusteet todella järkevänä pakettina, ja se olisikin valintani seuraavaksi (hintalaatusuhde myös, edellinen tarjouksemme oli järkevä Iskuun verrattuna). Palvelu oli muutenkin töykeää, joten ihmettelen kovasti, miksi alunalkaenkaan valitsin kyseisen toimittajan.

   Kustannuskysymyksiä osaisi nyt seuraavalla kerralla miettiä ehkä kokonaisvaltaisesti paremmin, viimeksi budjetti tuntui hiukkasen liian löyhältä, näin jälkikäteen ajatellen. Siis pintamateriaalit, kalusteet. Toisaalta taas itselle tärkeisiin osioihin (kuten lattiavalintoihin), voisi panostaa taas erilailla. Myös talon koko tuo/vie kustannuksia luonnollisesti, sekä rakennusvaiheessa että lämmityksessä, joten vaikka tästä Aitio 150:stä haaveilenkin, niin lopullinen valinta tulee luultavasti olemaan pienempi. Eli aikalailla harjoituskappaleena meni tämä ensimmäinen koti :)
   Pääosin ollaan tyytyväisiä ja kaikki toimii, velka ei ole pökerryttävä, mutta juu, ihan mua nauratti sun lauseesi "hyvä että on maalit ehtineet kuivua..", kun täällä sama homma! :D

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥