keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Valoisampaa mieltä

Kaikki, jotka joskus on joutuneet masennuksesta/uupumuksesta kärsimään, tietävät sen tunteen, kun se alkaa päivä päivältä taas hiukkasen helpottaa, joka aamu puristaa vähemmän päätä ja mieli on kevyempi, on helpompi olla ja uudet asiat alkaa taas innostaa. Toivon, että sinne suuntaan ollaan pikkuhiljaa menossa. Auringolla on iso vaikutus tähän. Ja liikunta on se, mikä edesauttaa sitä virkistymistä. Olin tammikuussa kipeänä, lähdin liian ajoissa liikenteeseen ja sehän kostautui niin tympeällä pitkittyneellä flunssalla. Sen oli vaan pakko antaa rauhassa parantua, ennenkuin aloin lenkkipolkuja tallaamaan tai pakkailemaan kamoja treenikassiin. Vihdoin alkaa fyysinen (ja se henkinen kans..) olo olla niin kunnossa, että kamalasti houkuttelee liikuntaa taas. Tämä ihana aurinko tähän aamuun monen synkän päivän jälkeen vaan kohottaa sitä fiilistä..!


Värikkäämmällä ruoalla koitan saada myös fiilistä ylös.. :) Kasvikset pakasteesta on vaan niin helppoja tähän talvifiilikseen, kun tekee mieli lämmintä ruokaa, ja niitä käytänkin nyt joka aterialla kotona.

Me taidetaan ottaa nyt vähän aamupalaa ja lähteä ulos tankkaamaan aurinkoenergiaa ja raikasta ilmaa :)
Aurinkoa sinunkin päivääsi!

16 kommenttia:

 1. Laitankin pannun kuumumaan ja paistan kananmunan kera kasvosten :) Masennus ja uupumus ovat kamalia seuralaisia, niistä ei meinaa päästä eroon kun ne asettuvat taloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkulta kuulostaa! :)
   No on ne vaan aika tylsiä kavereita, ikinä kun ei voi tietää sitäkään, että koska ne ilmaantuu kuvioihin ja koska viitsii häipyä. Keväältä ja kesältä on kovat odotukset, joskos sais olla pirteä ja iloinen oma itsensä välillä!! :)

   Poista
 2. Aurinkoista viikkoa teille!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pieni Lintu, teillekin ♥

   Poista
 3. Kuulostaa tutulta. Ihanaa että sinä uskallat puhua niin avoimesti asiasta! Sekin on jo keino minkä huomaa itellä ainakin auttavan fiilikseen,myöntää itselle ja toisille että nyt ei vaan välttämättä jaksa eikä tarvikaan. Mutta kyllä vaan tää aurinko saa heti sen ihanan fiiliksen aikaan.. Komppaan kans tota liikunnan vaikutusta,se onnistumisen tunne on niiiiiin hyvä !! Ihanaa ja aurinkoista viikkoa sinne,toivotaan että jaksaa paistaa kaikinpuolin! <3 <3 T. Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuuhan se edelleen aika vaikeastikäsitettävältä asialta itellekin, kun tulee vaan olo, että on laiska, tyhmä ja saamaton :( Liikuntaa, aurinkoa, unta, terveellistä ruokaa ja hyviä ystäviä, ne kyllä auttaa kovasti ♥
   Ihanaa kevättä sinnekin, ja kiitos viestistä ♥

   Poista
 4. Anonyymi3/07/2013

  Täällä myös uupumuksen kanssa taisteltu välillä hyvällä ja välillä huonommalla menestyksellä viimeiset kolme vuotta. Tärkeintä olisi kai oppia muistamamaan,että ns. terveenä ollessakin muistaisi sen levon ja rentouden tärkeyden,ettei uupu pääsisi ikäänkuin salaa hiipimään nurkan takaa. Oikein paljon jaksamista sinulle ja onneksi aurinkoon päin mennään koko ajan! Kevät ja kesä tulee,ja energiaa on varmasti taas enemmän!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se onkin, mikä on päässyt itseltäkin aina unohtumaan, voimissaan vetää voimavarat liian tiukille ja sitten taas uupuminen odottaa. Pitäis vaan ottaa rauhassa ja tasaisesti, mutta se kun on tälläselle helposti innostuvalle ja touhukkaalle aika vaikeaa x) Ja toki pitää saada iloita niistä päivistä, kun sitä energiaa on, mutta lisätä sitten niitä kivaa oloa tuottavia juttuja mieluummin.. :)
   Kiitos viestistäsi ja kaunista & aurinkoista kevättä sinne! ♥

   Poista
 5. Tutulta kuulostaa. :/ Mutta onneksi pian tulossa entistä valoisampaa ja sillä toivottavasti on parantava tai ainakin helpottava vaikutus. Hienoa, että uskallat puhua aiheesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kevät ja kesäloma, todellakin! :D Näitä odotan mäkin innolla taas, jospas sit jaksais syksyn :) Jännä, että se on ollut aiemmin monta vuotta mun lempivuodenaika.. Ehkä se vaan on se pimeys, en tiedä..

   Poista
 6. Pakko muuten kysäistä, että kun kirjoittelit tovi sitten niistä Flow-kosmetiikka jutuista, että onko raskaana oleva siskosi testannut niitä? Onko tykännyt / kokenut että onko liian voimashajuisia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voih, mulla ei harmi kyllä ole siskoa, enkä tiedäkään, onko tämä ihana, jolle vauvakutsuja järkkäiltiin, kokeillut näitä. Mä olin tosi herkkä raskaana tuoksuille kun kaikki sai voimaan pahoin, mutta tosi vaikea arvioida nyt, että tuntuuko tuoksut liian voimakkaille. Niitä myydään jossain ihan liikkeessä, oliskohan mahdollista päästä nuuskuttelemaan? :)

   Poista
  2. Pahoittelut, mä jotenkin sisäistin, että vauvakutsut oli sun siskolle.. :) Mistähän sellaisen keksin?

   Pitää yrittää löytää joku putiikki missä pääsisi niitä testaamaan.. Vaikuttavat niin älyttömän ihanilta :)

   Poista
  3. Hih, no eihän se mitään, mä en olekaan tainnut noista sukulaisuussuhteista sen tarkemmin kertoilla niin siksi varmaan jäänyt mielikuvia. Voi kun oliskin sisko! :D ♥

   En tiedä missäpäin asut, mutta googlettelemala voisi löytyä jotain.. :) Mulla polttelee koko ajan himo tilata seuraavaa erää, aaagh! :D Varsinkin noita mineraalimeikkejä tekis mieli testata.

   Poista
 7. Anonyymi3/07/2013

  Uupumus tai masennus voi joskus kertoa myös muusta, ja aina se ei mene vain lepäilemällä ajan kanssa ohi. Pitkittyessään usein muukin perhe "uupuu"! Kannatta uskaltaa hakea ajoissa apua. Kirjoituksista päätellen menee ylämäkeä ja alamäkeä vuorotellen, uskallat hienosti kirjoittaa uupumuksestasi. Et varmasti ole yksin sen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, no onhan se tämmöistä vuoristorataa, ja blogia kirjoitellessa se tuntuu vaan korostuvan, kun fiiliksiä kirjaa ylös päivä päivältä, kääks. Eihän tämä silleen uusi juttu ole, useampi vuosi tässä on mennyt ja apuakin on saatu ja otettu vastaan, ei ehkä tarpeeksi, mutta kuitenkin. Päivä kerrallaan eteenpäin :) Kiitos viestistäsi ♥

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥