sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Ruoka remontissa


Herkkupossulin motivaatio on pikkuhiljaa edennyt kohti terveellisempiä valintoja, paljon ajatustyön jälkeen.  Mähän olen se, joka luuli, ettei omista yhtään itsekuria herkkuja kohtaan ja sokerikoukku on ollut iso, makeaa on uponnut usein jokaisena päivänä viikossa kaiken ihanan suolaisen lisäksi.

Mutta nyt alkaa paletti olla pikkuhiljaa kasassa; reilusti unta öihin, mahdollisimman terveellistä sapuskaa kupuun säännöllisin ruoka-ajoin ja liikuntaa joka väliin, mihin ehtii. Lepohetkiä unohtamatta. Ne viimeiset saunasiideritkin jäi pois maaliskuussa, kun päätin jättää alkoholin nauttimisen kokonaan. Vettä menee 2-3 litraa päivässä. 
Nyt on univaikeudet poissa, olo on virkeä ja innostunut, mieli on tasaisempi. Iho-ongelmatkin alkaa  pikkuhiljaa helpottaa. Ja sitä itsekuria oikeasti löytyykin, siitä olen iloinen, luulin olevani ihan toivoton sen kanssa. 
Suurimpana motivaationa on tähän muutokseen se, että olisi kunnolla energiaa tähän touhukkaaseen arkeen, skarpimpaan työfiilikseen ja voimien riittämiseen vielä muulle elämällekin, perheelle, kodille, ystäville. Pikkuhiljaa alkaa vihdoin mennä tajuntaan se, että jos haluan voida hyvin niin on pakko pitää itsestä huolta ravinnollisestikin. 
Ja niinhän se on, fiilis on loistava :) 

4 kommenttia:

 1. Oiiih, kuulostaa ja näyttääkin täydelliseltä. Voi kumpa mäkin pystyisin samaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sä pystyt, kun tää ihan hopeless pystyy kans! ;)

   Poista
 2. Anonyymi9/01/2013

  Täällä blogiasi lukee melkoinen sokerihiiri... Voi kun minustakin löytyisi itsekuria noin! Pidätkö herkkupäivää ollenkaan, kerta viikossa tai kahdessa tms? Mä onnistun aina hetken, mutta sitten taas vie herkut voiton... :P

  No, nyt täytyy yrittää vielä enemmän! :)

  Mukavaa syksyä teille!! :)

  Terv. Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Marika! En oo ajatellut mitään tiettyä päivää, ehkä se vois olla lauantai, mutta menen nyt pääasiassa ilman niin kauan kuin siltä tuntuu. En kuitenkaan kiellä itseltä mitään, voin syödä muutaman karkin tai leipäpalan sillointällöin jos siltä tuntuu. Ero tulee siinä, että ennen vetäisin koko pussin nameja tai sit 8 palaa leipää, niin nyt ei edes tee mieli kiskoa semmoisia määriä. Syön niin reippaasti tota terveellisempää sapuskaa, ettei oikeesti edes tee mieli herkkuja, ihan älyttömän kiva fiilis se! Kun mähän oon tosiaan ollu kans se, joka niin kovin niistä herkuista tykkää :) Ei vaan päästä sitä nälkää niin isoksi, että sortuu herkkuihin, siihen hätään mulla on aina banaani mukana :D
   Tsemppiä, kyllä se siitä! :) Ja ihanaa syksyä sinne kans ♥

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥