maanantai 5. lokakuuta 2015

Remppaa hidasteluvauhdilla

Jos meidän edellisessä taloprojektissa oli tarkoitus (huom. tarkoitus...aina jotain jää, meillä ainakin) saada kaikki mahdollisimman reilaan ja vauhdilla, niin tämän talon kanssa ideologia on sitten ihan päinvastainen. Tehdään vähän, rauhassa, silloin kun kiinnostaa ja silloin kun jaksetaan, siten kun talouskin antaa myöten, pienellä budjetilla, mieluiten kehitellen valmiina oleville materiaaleille uutta käyttöä. Täällä on piharakennukset pullollaan kaikenlaista laudanpätkää ja vanhaa tavaraa, niitä mieluusti hyödynnellään.


Ekassa kuvassa puuhataan vielä suht touhukkaasti, kun muutto oli pian edessä ja jotkut jutut piti olla valmiina ennen.


Ennen muuttoa tehtiin lattioiden hionta ja maalaus asuinkerroksessa (keskikerroksessa), keittiön katto freesattiin valkoisella, samoin osa lautaseinistä, ja O rakensi jatkoa vanhalle ruokakomerolle. Se söi osan tilaa keittiöstä, mutta on älyttömän kätevä juurikin tuossa, sillä koppiin sisälle tuli suihkukaappi, pesukone ja kuivausrumpu. Nappaan siitä kuvaa vielä jossain vaiheessa sisäpuolelta. Pyykkihuolto toimii nyt helposti lähettyvillä siellä, minne elämä kotona on keskittynyt, eikä suihkuunkaan tarvitse hipsiä kylmän ja karun kellarin läpi. 


Alakerran kamarissa lämpiää pönttöuuni, ja lattiatkin on saaneet väriä pintaan. Tämä huone on keittiön vieressä, ja alakerran huoneista pääsee kävelemään rintamamiestalotyyliin ympyrän, joka huoneesta läpi. Voisin laitella pikkuhiljaa tänne remppapäiväkirjaa, huone kerrallaan, tapahtuneista muutoksista ja tulevista suunnitelmista. 


Lattiamaaleina ollaan käytetty Sateenkaari perinnetaito Oy:n lakkaöljymaaleja, ja oon kyllä tykännyt niistä kovin. Hyvin on peittyneet laudat ja tasoittuneet, maali on ollut helppoa sudittavaa aloittelijallekin. Ja mikä ihana perinnemaalin tuoksu! Seinät ja katot peittyy Uulan maalipöntöillä, ja hyvin sutii niilläkin. Koitetaan valkkailla hengittäviä materiaaleja tähän vanhaan taloon.


Me remppaillaan ja laitellaan semmoisella asenteella, että mahdollisimman rentoa pitää olla elo täällä meillä kaikilla. Saa olla vähän hassua, saa olla värejä, elämä saa näkyä ja lapset saa näkyä. Jääkaappi ja pakastin on vuorattu pienten piirustuksia täyteen ja seinällä on tyttöjen muumimukit rivissä, pallovalotkin on eksyneet lastenhuoneesta keittiön nurkkaan. Valkoista, mustaa, harmaata, puunsävyjä, vaaleansinistä. Sun muuta.


Kaunista lokakuun alkua sinne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos viestistäsi ♥