maanantai 19. lokakuuta 2015

Yläkerran lastenhuone

Kaivoin padilta muutaman kuvan rempan varrelta, mitä yläkerran toisessa huoneessa on tapahtunut. En muistanut ulkoiluttaa kameraa koko projektin alussa, mutta saapa näistä suttuisista räpsyistä jotain selkoa siitä, miten huone on edennyt. Eipä noiden tämänpäiväistenkään kuvien laatu niin päätä huimaa, on aika haastavan vähän valoa täällä yläkerrassa. 
Ensin tietysti lähtötilanne ostettaessa.


Aika monen monta muovimattokerrosta poistettiin lattiasta, alta paljastui hauskan punainen lautalattia. Se tosin oli harmi kyllä sutattu valkoisella maalilla osittain, joten uusi maalipinta oli tarpeen. Lautaseinä kaivettiin näkyville ja maalattiin, muurista jynssättiin vanhat siihen kiinnitetyt tapetit. Joku on meidän harmiksi poistanut huoneesta ilmeisesti joskus siellä olleen tulisijan. Se tulisi kyllä nyt tarpeeseen, hrrr. Katosta irrotettiin myös maalattu pahvikerros ja jätettiin se vain noin raakalaudalle, pari maalikerrosta sudittiin. Meillä on jokainen huone keittiötä lukuunottamatta tehty alunperin samalla tavalla kuin tässä huoneessa, eli raakalautaa on myös alakerrassa. Muihin huoneisiin en ihan noin rouheaa kattoa toivo, tämä oli semmoinen kokeilu vaan, ja passaa kyllä meistä ihan tuonne. Vaikka keskeltä ovatkin aikalailla notkahtaneet.


Vanhat vääntyneet pahvit nuhjaantuneine ja likaisine tapetteineen lähti myös seiniltä. Haluttiin päästä tarkastamaan tilanne seinien sisällä, ja hyvältä siellä näytti, kuivat purumuhkutkin paikallaan. Hommattiin uudet huokoleijonat, väliin tuli ihanan tuoksuista ekovillaa. Sähkötyöt on tehty huoneessa kaikki uusiksi. Esiliisteröinnit vanhan ajan itse sekoitettavalla liisterillä (tilatiin Domus Classicalta), makulatuuripaperit maalikaupasta, saumanauhat itse soveltaen ja sitten päästiin asiaan, eli tapetit. Tähän huoneeseen valittiin Boråstapeterilta kahta tapettia, Lilleby on tuo värikäs, ja Pigment- tapetilta Berry red punainen ja Bright White valkoinen.


Huoneen kalustus on vielä ihan kesken, niinkuin kerroinkin aiemmin, että huonekalut vielä seilaa huoneesta toiseen. Nyt on tuonne huoneeseen lähinnä roiskaistu tarvittavia kamppeita sen kummempia sisustuksellisia puolia mietiskelemättä. Ja ihmisetkin varmasti vielä muuttaa huoneesta toiseen, sillä nyt nukutaan kaikki neljä samassa huoneessa alakerrassa. Tytöillä ei vielä ole rohkeus riittänyt muuttaa yläkertaan keskenään. Toinen huone yläkerrasta on vielä tekemättä, sitten kun se saadaan tehtyä niin vaihtoehtoja nukkumajärjestelyille on useampikin. Me ollaan kolmen tyttösen tukiperheenä nyt toista vuotta, niin kerran kuussa tarvitaan nukkumapaikkoja sitten enemmän, siksi nurkassa kököttää nyt talossa ennestään ollut vanha rautaheteka. Se ei mun lempparinäkymä ole, mutta käytännöllinen kyllä, ei tarvitse patjoja kuskailla kun huoneessa on myös vuodesohva. Vanha pirttipöytä odottelee vajassa yläkertaan kantajaa, saisi tytöt enemmän piirustelutilaa ikkunan alle.


Rempan osalta tämä huone on vanhan patterin takaisinkiinnitystä vaille valmis. Lattialistatkin ehkä jossain vaiheessa vaihtaa väriä, tai sittten ei. Jotain on kumminkin täällä edistynyt, ja se on hyvä se, sillä paljon on vielä edessä.


Portaikko ja yläkerran aulan lattia odottelee työlistalla. Rappusiin toivoisin jotain oikein ihanaa lämmintä sävyä, esim. tiilenpunaista. Eli tuon tuolin edessä olevan oviaukon jälkeen alkaville rappusille. En malta odottaa, että pääsen sisustelemaan täällä, värikkäitä räsymattoja lattialle, kehyksiä, lasten piirustuksia sun muita tauluja seinille ja lyhtyjä, yövaloja ynnä muuta mitä nyt keksitäänkään. Mutta sitä ennen tarvitsisi kovasti sutia. Homma jatkuu siis taas kun inspiraatio ja voimavarat yllättää.


Oikein hyvää uutta viikkoa sinne!

2 kommenttia:

 1. Onpa paljon tullut edistystä tyttöjen huoneeseen viime näkemältä :)
  On kyllä tosi kivan näköistä. Kyllä noin viihtyisässä huoneessa kelpaa leikkiä.
  Mutta on siinä ollut paljon työtäkin, huh huh!

  t: mami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tytöt alkaa jo hienosti viihtyä tuolla, vaikka öitä vaan silloin kun on muitakin tyttöjä yökylässä :) Tänään kehiteltiin lopulle yläkerralle villejä ideoita, saas nähä mitä sille vielä käy! :D

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥