perjantai 20. marraskuuta 2015

Hetkiä kerrallaan


Tiesitkö, että tutkimusten mukaan stressi tarttuu? 
Ja negatiivisuus, pessimistisyys. Tämä pikku bloginen muun rentoutumisen ohella on mulle semmoinen rauhoittumisen ja hyvän mielen hetki, jossa haluan ajatella kaikkea muuta kuin niitä ikäviä, päätä kiristäviä asioita. Se, että niin mielellään täällä tunnelmoin ja nautiskelen, ei tietenkään tarkoita, että koko elämä olisi sitä, fiilistelyä. 


Ei elämä vaan ole pelkkää ihanaa vaaleanpunaista pumpulihattaraa, vaan kaikkea sattuu ja mahtuu polun varrelle, joskus rämmitään sydän lihasverellä, hetki kerrallaan. Kyllä sen tietää jokainen.
Joskus elämä vaan voi olla yhtä hullunmyllyä. Eikä ympäröivä meno sitä ainakaan auta. Tehotuotantoyhteiskunta yrittää puristaa jatkuvasti hyvinvoinnin kustannuksella olemaan enemmän, parempaa, kalliimpaa, tuottavampaa, tehokkaampaa. Jossa on jatkuva rassaava kiire ja meno lentoa tukka putkella.


Mun kroppa on viime vuodet elänyt valtavassa paineessa, eikä esimerkiksi stressinsietokykyni tule luultavasti koskaan palaamaan sille tasolle, mitä se joskus on ollut, ja voisi ideaalitilanteessa olla vieläkin. Siksi tunnen, että on erityisen tärkeää keskittyä niihin hyviin puoliin, pieniin asioihin, vetää henkeä ja olla hiljaa, nauttia luonnosta, perheestä, muista rakkaista, kaikesta pienestä ja isosta hyvästä, mitä elämä tiputtaa matkan varrella eteen.


Todellakin haluan nauttia hyvistä hetkistä niin kauan kuin yksikin sellainen minulle suodaan. Rentoutua hiljaisuudesta, rauhan tunteesta, hitaasta tahdista. Voimaantua kuvatessa, saan iloa ja voimia niistä asioista, joita linssini läpi katselen.


En pidä itsestäänselvyytenä mitään, en kotia turvasatamana, rakkauden ja hyväksynnän keskuksena, jossa jokainen saa rauhan ja luvan olla ihan sellainen kuin on, enkä mitään muutakaan hyvää ympärilläni. Rikkoutuneen voinnin ja voimien romahtamisen jälkeen jokainen hippunenkin serotoniinia tai endorfiineja omassa kropassa on niin hieno asia, että niistä saa nauttia täysin siemauksin. Ei itsestäänselvyyksiä nekään. Niitä asioita, jotka saa sydämen hyppäämään onnesta, pitää tottavie arvostaa täysillä. Kiitollisuus tekee hyvää kokonaisvaltaisesti.


Jokaisen elämässä on jotain hienoa, jotain, mistä todella kannattaa pitää kiinni. Jokaisessa on hyviä, kauniita, hienoja ominaisuuksia. Keskitytään mieluummin niihin.


Mun onnellisuuteen on ollut pitkä matka, se matka on kesken edelleen. Mikä tahansa päivä voi olla se, kun elämä heittää taas iskun päin naamaa, mutta keskittymällä hyvään selviytyy paremmin. 


Asenteella on valtavan suuri merkitys.

Keskity elämän myönteisiin puoliin, nauti hyvistä hetkistä ja muista rakastaa, rakenna elämästäsi sellaista, että siitä voi saada onnea ja iloa, joka päivä. Jokainen päivä on siihen mahdollisuus.

Kaikkea hyvää, terveisin S ♥

6 kommenttia:

 1. Anonyymi11/20/2015

  Hienosti kirjoitettu! Ja ihan totta joka sana :) Elämässä pitää osata nauttia niistä pienen pienistä asioista, niistähän se onni koostuu loppujenlopuksi. Ihana, kun palasit blogisi pariin.
  Voimia ja iloa syksyysi!
  T: Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta viestistäsi Tuija, ja kiitos kun kävit :)
   Sinne myös hienoa syksyä ja talven alkua!

   Poista
 2. Juurikin näin. Iso rutistus ja sylillinen rakkautta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halit, Sarita ♥ ♥ ♥

   Poista
 3. Anonyymi11/21/2015

  Samaa mieltä kuin edelliset, hyvä kirjoitus. Surumielinen, jäin miettimään mitä kätkeytyy sen taakse :) Ja tulipa ajateltua omien vaikeuksien kautta, varsinkin kun on raskaampia aikoja niin on pakko keskittyä pieniin, hyviin hetkiin selviytyäkseen. Kaikilla meillähän niitäkin on, välillä helpompia, välillä vaikeampia kausia. Se on elämää se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi :) Niin se elämä välillä menee vuoristorataa, ja se ei auta kuin pysyä kyydissä, tulipa eteen sitten mitä tahansa. Ehkä jos elämä joskus kolhaisee, osaa todella arvostaa ihania asioita elämässään. Minusta se on tärkeää.. Ja tärkeää keskittyä hyviin juttuihin, niitä on kuitenkin aina. Mukavaa talven alkua ♥

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥