tiistai 10. marraskuuta 2015

Tavarapaljoudesta

Viime viikonloppuna O pakkasi meidän ruokapöydän tuolit peräkärryyn ja vei ne uuteen kotiin. Jännästi hetkellinen haikeus valtasi mielen, nämäkin tuolit ovat olleet monessa hetkessä mukana ja kovin olen niistä tykännyt. Mutta niin vaan tilanteet ja toiveet muuttuu, ja helpotus on se, että jakkarat saivat kodin, jossa käyttö jatkuu. Meidän ajatuksena on se, että kun tuolit vaihtuivat ruokapöydän ympäriltä vanhaan puusohvaan ja pirttiryhmän penkkiin, niin näitä ei tarvitse olla joka hetki asettelemassa paikoilleen ja varomassa kolhuja. Meillä on täällä usein paljon elämää ja lapsia, joten musta on ihanaa, kun ei tarvitse tavaroiden varomisesta huolta kantaa. Vanhassa kaikenlaiset kolhut ja elämänjäljet näyttää vaan hyvälle.


Tori.fi:n kautta myytiin nämäkin tuolit, se onkin meillä paljon käytetty sivusto. Torille ovat lähteneet kaikki ylimääräisiksi jääneet kamppeet pinnasängystä, sohvasta, lastenrattaista ja autonrenkaista lähtien. Ja taas toisinpäin, ollaan ostettu lapsille fillareita sun muuta tarpeellista. Kannatan kyllä kovasti käytetyn tavaran kierrättämistä, säästyy rahaa kun ei uutena raahaa kaikkea kaupasta, samoin kuin luonto kiittää kun tavara vaihtaa omistajaa, eikä päädy kaatopaikalle suoraa päätä kerryttämään jätevuoria.


Vaikka nykyään meillä on tavaraa aikalailla enemmän esillä kuin aiemmin, niin helposti mut edelleen valtaa tavara-ahdistus. Tälläkin hetkellä karsiminen on käynnissä, isoihin Ikea-kasseihin kerääntyy kaapeista, laatikoista ja vintiltä tavaraa ja vaatetta eteenpäin lähteväksi. Siistikuntoisia vauvojen ja lasten tarvikkeita olen vienyt Hope-yhdistykselle, joka tekee todella hienoa työtä. Silloin tällöin myös perinteinen kirppari on käytössä, kun kipataan sinnekin kuormallinen pieneksi tai tarpeettomaksi jäänyttä.
.

Yritän myös pitää huolen siitä, ettei kotiin eksyisi jatkuvasti uutta (tai vanhaakaan) turhaa tavaraa nurkkiin pyörimään, aiheuttamaan vaivaa, niitä kun on siivottava ja fiksattava jatkuvasti. Tämän pallon päällä on varmasti jo valmiiksi aivan tuhottomasti liikaa turhanpäiväistä roinaa, josta kertyy valtavasti huolta ja jätettä, muistuttakaa tästä seuraavan kerran kun Ikeassa meinaa livetä mopo käsistä...


Mun tavoitteena tälle meidän kodille on se, että täällä olisi helppo oleskella, meille viihtyisää ja sopivasti rompetta. Vain sellaisia tavaroita, esineitä ja vaatteita, joista me kovasti tykätään, mieluiten monenlaista vanhaa ja itsetehtyä (O:n tekemää..), toki muutamat modernimmatkin jutut mahtuu mukaan. Yksinkertaisen helpon meiningin ja rentouden pysymisen yritän pitää mielessä, kun kotia pikkuhiljaa laitellaan.


Tämä viikko on mennyt kovasti kipeän pienen ihmisen kanssa, itse poden myös edelleen flunssaa lievempänä versiona. Se ei auta, kuin luovuttaa ja alkaa oikeasti lepäilemään. Oikeastaan aika ihanan rentouttavaakin ihan hyvällä omallatunnolla vaan nököttää välillä peiton alla... Kun isoimmat jutut on miettiä, keittäiskö teetä vai ottaisko kirjan käteen.. Välillä näinkin :)


Leppoisaa mieltä syysviikkoon ♥

2 kommenttia:

 1. Voi että te olette olleet sitten useampikin siellä sairaana :(
  Myös täällä meillä päin on monet olleet flunssassa... on vielä melko sitkeessä flunssa
  monilla. Minä olen vielä säästynyt sairastumiselta.
  Hyvä että saitte nuo keittiön tuolit kaupaksi. Viehän ne paljon tilaakin säilytellä. Vaikka
  kyllähän teillä on nyt säilytystilaa :) Sohva ja penkki ovat mukavat nyt keittiössä.
  t: mami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähällä sairastelulla onneks tyttöjen kanssa, ei montaa päivää oo joutunu olla eskarista/koulusta poissa.
   Juu oli kyllä helpotus kun meni nopeasti kaupaksi ne tuolit, äkkiä ne säilytystilatkin täyttyy muuten.. x)
   Sohva ja penkki on kyllä osoittautunu käteviksi :)

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥