maanantai 14. joulukuuta 2015

Aurinkokylpyjä ja luonnon rauhaa

Tulipa tämmöinen tahaton viikon loma tästä osoitteesta, kivat jutut on niin pyörittäneet mukanaan, että iltaisin sitä vaan kaatuu rättipoikki sänkyyn saman tien nukahtaen.


Tässä yhtenä aamuna siinä viiden jälkeen tallia kohti suunnistellessa pysähdyin tähtitaivaan alle ja vaikutuin maalaismaiseman kirkkaasta tähtiloisteesta, ihan mieletön! Ja kun aamu valkenee ja kirkastuu ihan aurinkoon asti, on onnellisuuskohtaukset taattu. Talvinen aurinko värittää kaiken niin kauniisti lempeällä valollaan. Yksityiskohdat korostuu ja ilahduttaa.Ihmettelin aika pitkään, miksi luonto saa mussa aikaan niin suuria hyvän olon tunteita, mikä siinä on se homman nimi. Sitten mulle alkoi pikkuhiljaa valjeta, että tässä informaatiotulvassa ja arjen pyörityksessä pysähtyminen ja rauhoittuminen tekee vaan niin totaalisen hyvää. Kun tämä helposti väsyvä ja vähän herkkä mieli vaan ottaa liian helposti kierroksia kaikesta ylimääräisestä ja joskus ihan tavallisestakin toiminnantäyteisestä arkipäivästä. Kun on oppinut jo aikoja sitten, että ahkera pitää olla... Se sitten jäi vähän liiaksi päälle, katosi ilo ja tekemisestä tuli suorittamista, ei hyvä.


Mutta että rauhoitun ja vaikka juon sen teekupillisen kiikkustuolissa ihan hiljaa, tuijotan ikkunasta pihalle, enkä ole kaiken aikaa sähläämässä seuraavaa asiaa, edes mielessäni, se on hyvinvoinnille niin iso juttu. Keskittyä rauhassa siihen, mitä on tekemässä, hengittää sitä hetkeä. Voin laittaa musiikkia korviin ja painella metsään. Tai rämpätä kameran kanssa, ihanaa päännnollausta. Aiemmin saatoin olla jo väsynyt, ennen kuin koko seuraavan homman aika oli, kun kelasin tekemättömien töiden listaa päässäni ja stressasin tulevaa.


Nyt muistuttaa tuo kaunis luonto tässä ympärillä päivittäin rauhoittumisen, stressittömyyden ja hyvinvoinnin tärkeydestä. Siitä, että asiat kannattaa tehdä rauhassa ja ilolla, ne ihan tavallisetkin arkikuviot.

Oikein mukavaa viimeistä viikkoa ennen lomia!

2 kommenttia:

 1. Tuli tuosta kolmas alimmasta kuvasta jotenkin
  mieleen se kun olin silloin teillä tyttöjen kanssa
  kun te olitte etelän lämmössä :)
  Tuo teidän ihana pikku kotitie. Kun aamuisin saattelin
  tytöt taksille :)
  t: mami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä sitä tulee köpöteltyä harvase päivä :D Mäkin tykkään kovin tosta pikku kotitiestä ♥

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥