maanantai 7. joulukuuta 2015

Inspiraatiosta, ajasta

Välillä väsymyksen aalto heittää inspiraatiot syvälle mielen perukoille, ja olematonta on silloin hankala ammentaa esiin. Se esiin kaivuu vaatii aikaa, voimienkeräilyä ja rauhoittumista, tyhjää tilaa. Viikonloppuna keräiltiin niitä voimanrippeitä taas kasaan ja muistuteltiin itselle, miksi turha stressaaminen on niin epäterveellistä ja turha hosuminen ei tuo mielenrauhaa, vaan johtaa vain suurempaan väsymyksen kierteeseen. Tunnollinen ihminen tottuu usein paahtamaan samaan tahtiin, ja sitten onkin hankala täsmentää, mihin kohdille ne voimien rajat vedetään.


Vähän liian tosikkkomielenä olen aiemmin yrittänyt jättää ne luovat, inspiraatiosta syntyvät asiat sikseen ja keskittyä oleellisiin. Mutta mikäpä sitten on oleellista? Jokaiselle se tarkoittaa varmasti moniakin eri asioita. Itse huomasin, että jouduin aika paljon ajattelemaan sitä asiaa uusiksi. Sellaiset asiat, joita sysin "tehtävälistalta" pois turhuuksina, taitavatkin olla mulle niitä oikeastaan lähes tärkeimpiä, niitä joiden avulla jaksaa innostua, suunnitella, haastaa itseään, nähdä tavallisenkin harmaan päivän mielenkiintoisemmin. Inspiroituminen innostaa ja saa aikaan parempia lopputuloksia.


Omasta ajastani olen tullut hiukan mustasukkaiseksi, haluan käyttää nopeasti kuluvan ajan hyvin, itselle ja perheelle mieluisiin asioihin, ihmisiin, tekemisiin. Lepo, rauhoittuminen ja perheen keskeinen, yhteinen aika ovat nousseet tärkeille sijoille viikonloppuihin. Aiemmin helposti niin täpötäydeksi sullottuun kalenteriin onkin tehty muutoksia pitkin vuotta ja ensi vuoden alusta vielä hurjemmin. Jätetään sinne tyhjää tilaa, tilaa kehitellä jotain kiinnostavaa, innostavaa, asioita ex-tempore. Tai sitten aikaa olla vain. Saunoa rauhassa, tehdä ruokaa leivinuunissa, haahuilla kotona omissa ajatuksissa kiireettä, lukea, kirjoittaa, katsoa tyttöjen kanssa leffoja, levätä. Tärkeää nollausaikaa kaiken tekemisen ja touhuamisen vastapainoksi.


Hyvinvointiin vaikuttaa niin moni asia, ja jokaiselle resepti on hieman erilainen. Mitkä asiat tuovat iloa ja virkeyttä sun päivään, mikä innostaa ja inspiroi?

Hyvää mieltä tähän viikkoon!

4 kommenttia:

 1. Ihanat nuo kukat! Mitä ne on? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana J ja pikku T toivat mulle amarylliksiä ja neilikoita <3

   Poista
 2. Minä saan kyllä paljon iloa noista kisuista :)
  Ne on melkein aina vastassa eteisessä kun tulee kotiin. Siihen ne
  tulee puskemaan jalkoihin ja haluavat silityksiä. Niiden leikkipainia
  on kiva katsella... ja muutakin touhuilua. Jokainen on oma persoonallisuutensa,
  kuten me ihmisetkin :)
  Kivoja kuvia taas, kuten aina ...ja mukavaa viikon jatkoa sinnekin! <3 :)
  t: mami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta viestistä :)
   Meilläkin eläinkuume paheni aika paljon kun täällä oli viikonlopun aivan mielettömän hellyyttävä hauveli! Vielä joutuu odotella ja miettiä, että mitä kannattaisi tehdä, vaan kyllä semmonen karvapallo olisi ihan huippu! Kivaa viikkoa sinne ♥

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥