sunnuntai 3. tammikuuta 2016

2015 paketissa

Teki mieli vielä summata viime vuotta. Paljon on hurjaa kiitoa tapahtuneista asioista pyyhkiytynyt muistista, mutta sentään isompia pääkohtia ja muuttuneita tekijöitä jotenkuten vielä hahmottaa. Ja tunnelmia kultakin ajalta, ne muistaa ehkä parhaiten. Odotusta, jännitystä, hyvän mielen hetkiä, elämän keikahtamista ihan eri raiteille. Kodin löytymistä sieltä, mistä sitä ei haettu. Tohinaa, hässäkkää, muuttolaatikoita ja hurjasti liikaa siivottavaa. Stressiä, ylikuormittuneita puurtajia. 

......Ja lopulta sitten tasaisempaa. Aika onnellista. Tyytyväisyyttä kuljetusta suunnasta.


Alkuvuosi aloitettiin vielä edellisessä talossa, jännitettiin sen myyntiä, viimeisteltiin sitä valmiiksi, rampattiin etsimässä meille seuraavaa, sopivaa kotia, sekä myös väliaikaista kattoa pään päälle. 


Myytiin talo helmikuun puolivälissä, ja päästiin kokeilemaan, miltä maistuu kerrostaloelämä. Jatkettiin oman kodin etsintää. 


Ja sitten me löydettiin se koti, peltojen ja pienen metsännyppylän ympäröimä pihapiiri vanhoine punaisine piharakennuksineen. Ihastuttiin kertaheitolla ja 13 katsotun talon jälkeen tiedettiin, että tämä 14. on se oikea.
Alkoi kiireen vilkkaa alustavat remppapuuhat ennen muuttoa. 
Toukokuun lopussa eskarin loputtua päästiin pakkaamaan jälleen laatikot, toivottavasti viimeistä kertaa.


Ihastuttiin kertaheitolla ympäröivään luontoon.


Kesä sitten vilahtikin yhdessä hujauksessa lasten kanssa, remppaillen, kotia laitellen, vanhaan taloon tutustuen.


Tyttöjen koulun ja eskarin alkamisen jälkeen alkoi ensimmäisiä kertoja tuntumaan, että elämä alkaa tasaantumaan ja rauhoittumaan, asettumaan uomiinsa. Pahimmat uupumukset takana ja kaikki mahdollisuudet edessä. Syksy oli hyvin kaunis.


Onko tästä kaikesta oikeasti vielä näin vähän aikaa?

Elämää tällä tahdilla kuin viime vuoden alkupuolella, en toivo enää koskaan. Paljon on taas kuljettu kuitenkin eteenpäin, poimittu matkan varrelta hyviä oppeja kyytiin, päästetty irti monista turhista kuormista niskoilla, tehty elämästä enemmän meidän näköistä ja helpompaa, yksinkertaisempaa. 

Matka jatkuu. 

4 kommenttia:

 1. Hei! Tämä oli tosi hyvä postaus, nyt olen minäkin taas kärryillä :D. Siis luin joskus vuosia sitten blogiasi ja en muista miksi se jäi ja miksi sitten taas joulun alla joskus tänne päädyin, mutta en voinut uskoa, että kyseessä sama blogi! Nostan todella hattua, että olette tehneet omannäköisiänne päätöksiä vaikka se edellinenkin talo oli näin perheellisen lukijan näkökulmasta ihan täydellinen. Tämä blogikin on vitivalkoisten design-sisustusblogien (joita suurin osa omakotitaloblogeista tuntuu olevan) joukossa aivan mahtavan kiinnostava, ihanaa että näin persoonallisiakin koteja on vielä olemassa. Ja arvostan myös sitä, että elämästä tehdään vapaaehtoisesti yksinkertaisempaa ja helpompaa, oon huomannut että kyllä ne paljon parjatut ruuhkavuodet on useimmiten ihan itse aiheutettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saara! Kiitos paljon ihan huippu ihanasta viestistäsi! On tosiaan kovasti maisemat muuttuneet meillä alkuvuodesta, välillä sitä ihmettelee itsekin, miten erilaiseen kelkkaan sitä onkaan tullut hypättyä :D Hienoa, että tämmöinen kotikutoinen maalaiselämäkin kiinnostaa ♥ Me huomattiin se itse vähän kantapään kautta, miten suureksi oltiin oravanpyörämme tehty ja alettiin tehdä muutosta toiseeen suuntaan, se tuntuu kyllä hyvältä :)
   Ihania pakkaspäiviä sinne, ja kiitos kun kävit!

   Poista
 2. Moi taas :) Eipä ihme että välillä on teillä tuntunut elämä
  ainakin jossain määrin "hulapaloolta", kun olette asuneet
  vuoden sisällä kolmessa eri kodissa ... huh huh!
  Tuo kuvakooste on kyllä kiva idea (koosteesta tajusin tuon, että
  olette asuneet kolm. kod. vuoden sisään).
  Tarkenemisia, pakkasista huolimatta! :)
  t:mami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä suursiivouksia ja muuttolaatikoiden pakkaamisia en kyllä jääny viime vuodelta kaihoamaan. Yhden elämän tarpeiks olis muuttoja mulle tässä :)
   Kylmä täällä on, talo ei oo tänään suostunu lämpeenään siihen perus reilu 20c mikä meillä täällä yleensä on, mutta äkkiä siihenkin tottuu :D
   Kivoja talvipäiviä sinne!

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥