sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Talvifiiliksiä

Jopas on taas kulunut aikaa edellisestä, meillä on ollut hieman hankaluuksia netin kanssa täällä. 
Päivät on muuten soljuneet mukavaan tahtiin eteenpäin, talven aurinkopäivistä ja luonnosta nauttien, arjessa ja lumessa tarpoen. Pakkasista, iltojen ja aikaisten aamujen huikeista tähtitaivaista on iloittu täysin siemauksin, samoin pulkkamäistä, luistelusta, lumitöistä, kuurankukista kuistin laseissa, lumen tuomasta valosta, näkymistä ikkunoiden takana. Talven raikkaasta tuoksusta, tulen rätinästä, rauhaisasta tunnelmasta, höyryävistä mukillisista kuumaa, rauhoittavista maalaismaisemista.


Tässä talossa on lämmin fleece ja villasukat olleet hyvinkin tervetulleita pukineita pakkaspäivinä. Talo lämpiää puulla, leivinuuni ja pönttöuuni lämmitetään vähän vuorotellen, tai kovemmilla pakkasella molemmat useampaan kertaan vuorokaudessa, ja vielä keittiön puuhellakin lisäksi. Öljyllä lämpiävät patterit on myös osassa taloa käytössä, mutta niitä lämmitellään säästellen, öljy on arvokasta. Hyvä lisäapu patterit kuitenkin on silloin, kun pakkasta on reilummin. Viileämpään sisäilmaan tottuu kuitenkin nopeasti, nyt tuntuu jo tukalalta, jos sisämittari näyttää päälle +20 astetta.
Viihdyn näissä hommissa, leppoisaa on saada olla rauhassa kotona, lisäillä tasaisin väliajoin puita tulipesiin. Mietin, että ehkä vanhan, vähän falskin talon, puulämmityksen ja alkuperäisten ikkunoiden kanssa elely vaatii vähän omanlaistaan asennetta. Että nauttii täysin siemauksin kaikesta tästä. Kun saa tehdä hommia kropallaan, mitä fyysisempää, sen parempi. Kantaa puita ja juomavettä, kolata, rakentaa mäkeen laskupaikkaa, liikuttaa lapsia, vetää pulkkaa lumisella pellolla, työntää pakkasesta hyytynyttä autoa käsivoimin vajaan lämmittelemään.

Elämän pieniä iloja. 
Mukavaa sunnuntain tunnelmaa sinne myös.

2 kommenttia:

 1. Voi miten IHANIA kuvia. Teillä on niin kaunista, että toi teidän koti oli huippulöytö <3
  Kauhea ikävä iski....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana Juli ♥ ♥ ♥

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥