torstai 4. helmikuuta 2016

Arkisia juttuja ja juustosarvia


Jostain iski kamala himo saada juustosarvia! Ainakin meillä ollut vuosia ihan täysin unohdettu tämä helppo ja nopea herkku. Eipä kovin terveellinen, mutta jos sitä joskus. Tein näitä yhtenä päivänä koulusta ja eskarista palaaville, kun sattui olemaan sopivasti pari juustonkannikkaa jääkaapissa. Halusin reseptin, jossa on myös piimää, sen tarjoili mulle Kotikokki.net. 

JUUSTOSARVET 

4 dl juustoraastetta
8 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl öljyä
4dl piimää

täytteeksi 2 dl juustoraastetta

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
Sekoita keskenään jauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja suola.
2. Lisää kuiviin aineisiin öljy ja piimä. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin pala jauhotetulla pöydällä n. 1cm paksuiseksi ympyräksi. Jaa ympyrä samankokoisiksi n. 8 palan sektoriksi.
4. Laita sektorin leveämpään päähän juustoraastetta ja kierrä ne sarviksi aloittaen leveämmästä päästä. 
5. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. 
6. Kypsennä uunissa 10-15 min, kunnes juustosarvet saavat kauniin värin pintaan. 

Aika hyvää oli, varsinkin heti uunista tulleina lämpiminä!


Mä uskaltauduin tänään talosta ulos sairastelujen jälkeen kevyelle ratsastustunnille, ai että teki hyvää! Jo pelkkä tallin, hevosten ja nahkaisten varusteiden tuoksukin oli huumaava, mikä niissä onkin. Ehkä se oli se vapaus, mikä huumasi, keuhkokuumeen kourissa kun on ollut pysyttävä kotona ihan hissun kissun ja rauhaksiin. 


Viikonloppukin on jo taas ihan ovella, meillä se pitää sisällään lapsikatraan kaitsemista. Parille niistä on luvattu ainakin lettuja ja eiköhän me jotain muutakin kivaa saada aikaiseksi. 
Viikonloppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos viestistäsi ♥
(Yli 7 pv vanhoissa teksteissä on käytössä kommenttienvalvonta, jotta huomaan varmasti jokaisen viestin.)