keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Suunnitelmissa keittiö

Musta on aika huvittavaa, että kohta vuosi ollaan asuttu tässä talossa, enkä ole tähän asti keksinyt, mitä haluaisin tehdä keittiölle. Tämmöinen päättämättömyys ei nimittäin ole tyylistäni! Mutta nyt kun olen lähes 3 viikkoa viettänyt kotona näiden seinien sisällä, alkoi yllättäen toiveet hahmottumaan. Ehkä siitäkin oli hyötyä, että kirjoitin Vaiheessa-postaukseen mietteitäni keittiön keskeneräisyydestä, otin kerrankin oikein asiakseni pähkäillä kunnolla sitä hommaa. Tähän asti on tullut haahuiltua ja funtsailtua vähän siellä täällä keskittymättä oikein mihinkään..

Näissä ajatuksissa ei ole mitään kovin yllättävää tai erikoista, mutta se ei ole tarkoituskaan :) Tarkoituksena on tehdä nykyistä selkeämpi ja aikaa kestävä keittiö, ja toivottavasti ihan viihtyisäkin sellainen. Sellainen, jossa saa olla väriä ja leikkisyyttä, tavaroita esillä ja rento tunnelma.. Kuvat Ikea, Tapettitalo ja vetimet Domus Classica

Nykyisen keittiöntyngän malli tulisi muuttumaan L-mallisesta selkeämmäksi I:ksi. Valkoista kaapistoa, tammitasoa, puuvedintä, Tapettitalon Vadelma-perinnetapettia, siinäpä niitä. Tiskikone integroiduksi ja vanhat puulaatikot seinälle, ehkä värikkäät verhot tai sitten pellavaisen beiget. Haaveilin aidoista kunnon materiaaleista kaapistoon, mutta totesin puusepän löytymisen hieman haastavaksi. Vai löytyisikö jostain Etelä-Suomesta kohtuuhintaista puuseppää toteuttamaan pientä projektia? Jos ei muu auta, niin käännytään sitten Ikean puoleen, se ainakin istuisi budjettiin. 

Yksi asia, mistä kovin, kovin haaveilen keittiöön, olisi vanha astiakaappi, juurikin kuvan mukainen on ihan täydellisen mallinen, väri saisi olla mikä hyvänsä... Oijoi! ♥ ♥

Kuva http://shop.lundagard.fi/fi/

Juurikin noilla kauniilla vetimillä, mikä tekisi keittiöstä yhtenäisen, vanhassa ruskeassa senkissä meidän keittiössä tuollaiset vetimet jo onkin. Tässä kaapissa on niin ihanaa nostalgiaa, tämmöinen oli nimittäin mummolassani ja pidin siitä kovasti jo pienenä tyttönä. Ainut ongelma on tilanahtaus, tänään tuolla mittoilin, siirtelin kylmäkaappeja seinältä toiselle, teippasin maalarinteipillä raamit lattiaan ja pyöräytettiin sitten illasta ruokapöytäkin toisin päin.. Tiukkaa tekee, mutta tuollaisesta kaapista olen niin haaveillut..... Ja kun kahteen metriin keittiötä ei hurjan paljon kaapistoa mahdu, niin toisi sitä kaivattua kaappitilaakin tällainen. Mutta aloitellaan jonain kauniina päivänä siitä keittiön rungon päivittämisestä ja katsotaan, kuinka jää tilaa jäljelle.
Enpä malta odottaa!

4 kommenttia:

 1. Kivoja ideoita sulla, kyllä siitä hyvä vielä tulee. Minulla on kaksi vanhaa astiakaappia, toinen keittiössä ja toinen ruokailuhuoneessa, ihania ne on. Olen muuten eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon viestistäsi ja tervetuloa lukijaksi! :) Tulen ehdottomasti käymään Aurinkokujalla :) Mukavaa helmikuuta sinne!

   Poista
 2. Tulee tuosta ihanasta astiakaapista mieleen, kun meillä
  lapsuudenkodissa oli tai siis on vieläkin tuommoinen astiakaappi,
  tosin vaalean värinen, niin mun oma pieni, "tärkeiden tavaroideni" :)
  säilytyslaatikko oli (kun kuvaa katsoo) tuo oikeanpuoleisin pieni
  vetolaatikko (4 pientä laatikkoa). Äidin oli vasemmanpuoleinen, ja
  kahden siskon nuo keskimmäiset <3 :)
  On teillä siellä mielenkiintoista suunnittelua, et minkälainen
  keittiö sitten valmistuu. Toivotaan, että kiva ratkaisu löytyy :)
  t: mami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, siitä mummon kaapista just mainitsinkin tuossa tekstissä, kiva kuulla tuommoinen sulonen tarina siitä! ♥ ♥
   Suunnitelmia olis, mutta toteutus vielä puuttuu :D

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥