tiistai 2. helmikuuta 2016

Taas yksi siemennäkkäri


Yksi kovasti kohkattu tuote pitää munkin jemmata tänne blogiin, no se siemenleipä. Eikä syyttä suotta niin puhuttu aihe, on meinaan niin hyvää, että! Ja todellakin helppoa valmistaa; aineet sekaisin, kuuma vesi päälle, hetken annetaan taikinan levätä ja sitten litistellään se kahden leivinpaperin välissä ja heitetään uuniin. Tästä reseptistä tykkään kovasti myös siksi, ettei se pidä sisällään mitään ylimääräistä. 



SIEMENNÄKKÄRI

1 dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl chiansiemeniä
2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
1/2-1 tl suolaa

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Kaada kuuma vesi ja öljy joukkoon, sekoita. Anna seoksen seistä 10 min. Laita uuni lämpiämään 175c. 
3. Kaada seos leivinpaperin päälle ja tasoita kahden leivinpaperin välissä mahdollisimman tasaiseksi ja ohueksi.
4. Paista n. 30-50 min kunnes näkkileipä on hieman ruskistunut ja rapea. 

Ja sitten herkuttelemaan :)


2 kommenttia:

  1. NAM! :)
    Kiva kun laitoit reseptin mukaan. Mun tarvitsis kanssa
    vihdoinkin tehdä tuota leipää. Tuli oikein vesi kielelle
    kun katsoin noita sun ammattitaidolla ottamia kuvia.
    Nuo kuvat olis mahtavia joihinkin leivonta (ja muihinkin)
    lehtiin ja kirjoihin :)
    t: mami

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kiva kun on laktoositon ja jauhoton, sopii aika monelle masulle! :) Noiden kanssa pitää vaan muistaa juoda reippaasti, chiasiemenissä taisi olla jotain, että kuivattaa kroppaa.
      Kiitos paljon ihanista sanoista noihin kuviin ♥ Välillä on tosi kiva kun on aikaa niin keskittyä vain kuvailupuuhiin, se on semmosta rentoutusta sekin :)

      Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥
(Yli 7 pv vanhoissa teksteissä on käytössä kommenttienvalvonta, jotta huomaan varmasti jokaisen viestin.)