maanantai 1. helmikuuta 2016

Vaiheessa

Sitä täällä tosiaan ollaan vähän kaiken kanssa, vaiheessa! :) Tässäpä pari kohdetta tälle päivälle funtsittavaksi.

KEITTIÖ:


Keittiössä on puuhasteltu vanhan komeron jatkoksi lisää seinää, jotta saatiin kodari ja suihkutila. Piharakennuksesta tuotiin vanha isompi ovi ja puretut lautamateriaalit käytettiin uudelleen. Lattia ja katto saivat uutta väriä pintaan. Tiiliseinä kaivettiin esille laastin alta hellan yltä. Uudempi hella vanhan vieressä on aika silmäärassaava, mutta harmillisen hyvin pelittävä vehje. Saakoon armoa siinä vielä, kerta toimii. Hyllyllekin näyttää kertyneen rompetta liiaksi....


Nyt mietitään tätä yhtä murheenkryyninurkkaa. 

Kuva ostotilanteesta


Raskaat yläkaapit sai lähtöpassit, samoin välitilalaatat, loisteputkivalaisin ja pahvit seinästä. Alta paljastui ruskea lautaseinä, joka sai valkoista maalia niskaansa. 
Nyt on jäljellä enää pikkuinen, epäkäytännöllinen ja kaamean silmää särkevä keittiöntynkä, johon pitäisi kehitellä jotain toimivampaa ja nätimpää. Mutta mitä? Jotenkin tykkäisin aidosta puusta tässä kohtaa, valkoisesta muuten, mutta taso saisi olla esimerkiksi tammea. Tiskikoneen pitäisi häipyä tuosta keskeltä, nyt ei aukea kaapin ovet kun sitä tyhjentelee, aikamoisen epäkäytännöllistä. 
Ruskea vanha senkki saisi jäädä ja siirtyä ikkunan keskelle, ja saisi saada jotain reippaampaa väriä ylleen, ensi kesän hommia. Tapettia funtsailen myös nyt vihreäksi maalattuun seinään, jotenkin tekisi mieli jotain iloisen keltaista. Lautaseinälle olen miettinyt avohyllyä, vaiheessapa sekin. Ja toiveissa olisi myös jossain vaiheessa saada tuo kantovesipönikkä tuosta pois...


VESSA:


Yksi ikuisuusprojekti on myös pikkuinen vessa tässä keskikerroksessa. Sitä kuoritaan pikkuhiljaa pahveista, laatoista, laastista ja muovista, jolloin saadaan näkyville tiiliseinää ja puuseinää. Tykätään kovasti aidoista, rouheista materiaaleista ja nämäkin vessasta esiin kaivetut saavat jäädä mieluusti näkyviin, maalisudin kanssa varmaan vielä kuitenkin heilutaan jossain vaiheessa ja jossakin kohdin. 

Tämmöisiä projekteja tällä kertaa! :)
Täällä yritetään vielä toipuilla keuhkokuumeen kourista, iloitsinpa liian ajoissa viime viikolla voinnin kohenemisesta. Perjantain lääkärireissulla selvisi, etteivät keuhkot olleet vielä parantuneet, ja olokin on ollut kyllä sen mukainen. Nohh, 7. kirja menossa tällä hetkellä kolmeen viikkoon ja uhkaava mökkihöperyys sekä edelleenkin armoton väsymys. Onneksi auringonvalo ja innostavat suunnitelmat tuovat parempaa fiilistä tännekin mökkiin. 

Mukavaa helmikuun ekaa viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Kivan näköiset nuo mustat katkaisijat, meille tulee myös :) ne on jotenkin niin symppikset!
  Teillä on kyllä kotoisen näköistä! Meille tulee (vaikka rintsikkaa rempataankin) enempi uusia pintoja, muutama yksityiskohta tulee jäämään, mutta muuten pinnat pistetään uusiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Salla! Mä oon myös tykännyt kovasti noista katkaisijoista, olin ensin valkoisten kannalla mutta mies piti päänsä mustien kanssa, onneksi! :D
   Meillä on rakas sukulaisperhe myöskin rempannut enemmän uutta pintaa rintamamiestaloonsa, ja näyttää muuten todella mielettömän hyvälle, kauniin klassiselle, mutta kuitenkin ripauksella sitä jotain ihanaa vanhaa fiilistä, mitä ei uuteen taloon saakaan. Remppaintoa teille kovasti! :)

   Poista
 2. Oi että, tuo keittiön nurkka on nyt Ihana. Oli kyllä järkevä
  idea ottaa pois yläkaapit ja laatat. Ja tuo lautaseinä on niin kaunis.
  On myös hauskat sisustusjutut nuo puulaatikot, jopa keittiössä :)
  Sä oot kyll niin pro noissa sisustusasioissa :)
  t: mami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi pöh, itestä kyllä tuntuu että kaikki on niin kesken. On tämmöisiä viritelmiä nyt vähän joka puolella :D Kiitos kivoista sanoista ♥

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥