tiistai 15. maaliskuuta 2016

Hukassa maalaismaisemissa


Tämän päivän aamupäivästä muodostuikin aika erilainen, kuin olisin odottanut, nimittäin onnistuin eksyttämään itseni pahasti peltojen ja metsien keskelle lenkillä ollessani! Huolestutin tietysti myös läheiseni, sillä puhelimeni sammui huonoimmalla mahdollisella hetkellä, juuri ennen eksymistä. Olin sopinut tapaamisesta tiettyyn kellonaikaan, ja ystävä sitten ihmetteli meidän pihassa, että mitä ihmettä kun naista ei näy missään. Piti siis lähteä ihan pikkuriikkiselle lenkille lähimaastoon ennen tapaamista... 
Juoksin minkä jaksoin pitkin metsiä ja peltoja hädissäni, käännyin välillä takaisin, manasin siellä keskellä metsää ja puuskutin henkihieverissä. Tiesin, että kello oli jo liikaa, ja kohta huolestutaan. Järkevintä olisi tietysti ollut kääntyä kokonaan takaisin, mutta kun aika loppui kesken niin luulin löytäväni kotiin jatkamalla eteenpäin.. Huono idea. Ja sitten olinkin jo liian pitkällä hukassa.
Mieheni O:kin lähti kesken päivän töistä ajamaan kotiin päin huolissaan. 


Lopulta tulin viimeisen pellon poikki (kesälenkkareissa..) pienelle hiekkatielle, jossa näkyi elämää, mutta talot olivat aivan vieraan näköisiä, en ollut koskaan siellä käynyt. Soitin lähimmän talon ovikelloa, ja kiltti vanhempi mies sitten minut kuskasikin useamman kilometrin takaisin tutuille kotikulmille.
Huhhuh, että sellainen reissu, kyllä vaan hävetti surkea suuntavaisto!


Tästä kurjasta sähläämisestä huolimatta olen oikein onnellinen, että arki on ollut sopivan lempeää ja suhteellisen tasaista siihen, että kevätenergioista riittää paukkuja vielä liikuntainnostuksenkin toteuttamiseen. Lenkkeily on ollut mulle rakas harrastus ja puhelimen trackerista löytyykin lenkkejä paria sataa vajaa tuhannelle kilometrille. Siihen tuli kuitenkin pitkä tauko kaiken muun viedessä voimat ja nyt pitää taas alkaa juoksukuntoa kohottelemaan aika alhaalta. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, ettei ihan pohjamudista sentään, sen verran on ehkä jeesannut esim. tallilla useampaan kertaan viikossa puuhastellut hommat ja ratsastus. Myöskään tammikuun lopulla sairastetusta keuhkokuumeesta ei suureksi onneksi ollut enää tuntemuksia, siitä toipumisessa kestikin pitkään.


Tavoitteena voisikin nyt olla saada se tuhat kilometriä täyteen tässä kevään korvilla! 
Ja kaikesta paniikista huolimatta en voinut olla kiinnittämättä huomiota siihen, miten tajuttoman kaunis se maalaismaisema oli, oi että sentään. Kyllä on ilo siellä painella kunhan koordinaatit saan haltuun ja reitit tutummiksi.

Ihanan hiljaista, ei autoja missään, vain lintujen sirkutusta ja lenkkarin rapina hiekalla.
Joutsenia kaakattaen pään yli lentämässä, ja oikein loistaen aamupäivän auringossa.
Kapeita hiekkateitä, vanhoja kauniita maalaistaloja siellä täällä, hevostarhoja.
Vehreitä satumetsiä, auringonsäteet puiden rungoilla ja sammalpeitoissa.

Lenkkijalkaa vipattaa, kaikesta huolimatta!

4 kommenttia:

 1. No, oi että sun kanssas <3 :)
  Kyllä ymmärrän tuon "suuntavaisto hukassa"-asian, kun itse
  olen samanlainen... niin helposti lähtemässä vika suuntaan.
  Hyvä idea jatkaa lenkkeilyä, mut sillä ehdolla, että et eksy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauniita maisemia olis täällä mennä.. :)
   Mähän oon vielä aina vuorenvarma, että oikeaan suuntaan menen, vaikka miten monta kertaa se on osoittautunut vääräksi :O

   Poista
 2. Anonyymi3/18/2016

  Joltakin kuulin että bloggaat taas, tai vieläkin (?)
  Useampi vuosi vierähtäny siitä kun olen viimeksi käynyt kurkkaamassa tunnelmallisia kuviasi.. Pitääpä korjata tilanne :)
  Varmasti oli kauhea tunne olla hukassa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin, ens kerrala sitte vaan tarkempana ;)
  Terkkuja täältä napapiirin kylmemmältä puolelta!
  -mp-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terkuista mp! :)
   Aloittelin tässä parin vuoden tauon jälkeen taas viime syksystä päivittelemään tännekin meininkiä. Alkaa elämä olla sen verran rauhoittunut, että kivoille jutuille, kuten valokuville ja pään nollaukselle täälläkin riittää hetkiä aikaa.. :)
   Ihanaa kevättä!

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥