maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pihalla


Vaikka tätä käsillä olevaa vuodenaikaa on hehkutettu sieltä helmikuun lopulta lähtien, kun vähänkin vaan aurinko jossain pilkahti, niin silti jotenkin onnistuin yllättämään itseni tänään, kuinka se on nyt täällä. Auringon pehmeä lämpö, sirkuttavat pikkulinnut joka puolella, uljaat kurjet ja joutsenet. Lumet ovat lähes tiessään, tuoksuu hyvälle, ja mullasta nousee pieniä asioita ylös.
Tuntuu, että yhtäkkiä onkin kovasti hommaa, kaikkea ihanaa tehtävänä. 
Olin haaveillut punttiskortista, mutta pöh, tänään puukuormaa raijatessa tuumailin, että ei tässä mitään puntteja nyt kaivata, kun voin omassa pihassakin bodata. Muutamat pensaat saivat hiukan raikastusta karsimisella, ja pihanurmesta pieni läntti siistiytyi haravan kanssa. Jäi syksystä haravoinnit puolitiehen... 
Meillä on suurin osa nurmialueesta sammaloitunut, ja musta se on aivan valtavan kaunis,  joku fiksaatio mulla on siihen ihastuttavan vihreään ja pehmeään luonnonpeitteeseen. 

Tämä piha on alkujaan istutettu tosi kauniisti, on monenlaisia kukkivia pensaita, erilaisia puita ja kukkia. Nyt se on kuitenkin saanut viimeiset reilut 10 vuotta rehottaa valtoimenaan, joten raivailemista kyllä löytyy. Ja saahan se rehotella edelleen, mitään luotisuoraa tai pilkuntarkkaa ei tänne tosiaan kaivatakaan, mutta jonkunlaista ruotimista sentään. 
Viime kesänä lähinnä ihmeteltiin, tutustuttiin, vähän sieltä täältä napsaistiin. Tänä keväänä mun suunnitelmissa on laitella yksi kohta kerrallaan, rauhassa edeten. 
Sehän siinä onkin mukavaa, kun mikään kiire ei ole, eikä mitään pakollista tehtävänä.
Rauhassa tänäänkin on puuhasteltu hommia eteenpäin, ja olipa kyllä hyvä fiilis, useampi tunti vierähti pihassa ihan huomaamatta. 
Muutenkin pidennetty viikonloppu vapaita on tullut hyvin tarpeeseen, ollaan nukuttu pitkiä unia ja otettu iisisti. Taas jaksaa siirtyillä hyvillä mielin ja paremmilla voimilla arkeen.

Reipasta mieltä arkitohinoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos viestistäsi ♥