maanantai 12. syyskuuta 2016

Kasvisruokalemppari


Olga Temosen Emäntänä Olga-kirjasta kaivoin tämän reseptin, jonka nimi on yksinkertaisesti papuja ja chiliä, ja se kohosi kyllä kertaheitolla mun suosikkiarkipöperöksi.


Niin hyvää, että siitä on pakko kauhoa hellalta maistiaisia jo ennenkuin pääsee pöydän ääreen...
Ja sen jälkeen, kun olin polttanut kahdesti kuivan soijarouheen ja oppinut, miten se omalla hellalla paistetaan, myös ihan älyttömän helppo ja yksinkertainen.
Ainekset useimmiten löytyy kaapeista, eikä mitään omituista tarvita, ja resepti on tosi helposti muokattavissa. Papulajeja voi vaihdella, tai vähentää, ja laittaa vaikka toisen purkin paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa sekaan. Puolikkaan chilin sijaan menee helposti kokonainen, ja koska halusin safkaan tosi tuhdin maun, pilkoin mukaan pari valkosipulinkynttä ja lisäsin reilun tujauksen cayannepippuria. 


Tosi hyvä, nopea ja monipuolinen perusresepti arkeen, tuhtia, lämmittävää hyvän mielen lohturuokaa syksyn tuuliin. Seuraksi riisiä tai vielä mieluummin kvinoaa. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos viestistäsi ♥