tiistai 6. syyskuuta 2016

Nuutuneen olon karkotusta

Kipeily taisi viimein jättää rauhaan, mutta jätti jälkeensä tosi nuutuneen, alakuloisen ja tylsistyneen fiiliksen. Eipä innostanut oikein mikään. Vanha kaverini unettomuuskin enemmän ja vähemmän vaivaili flunssan aikana, viime yönä asteikolla enemmän ja klo 2 tiirasin vielä kelloa.
Unettomuushan ei satunnaisia täydenkuun valvomisia lukuunottamatta ole mua vaivannut enää reiluun vuoteen, joten pikaista toimintaa tarvittiin nyt kehiin.

Lepoa 
Ennen mitään muuta, päivään nollaustauko. Mitä vaan, lempisarjaa, kirjoittamista, lukemista jne jne. Mä valitsin tänään lyhyet päiväunet, ja vaikutus oli suuri loppupäivän jaksamiseen.
Ja ne yöunet... Ne vaikuttaa kaikkeen.


Liikuntaa
Valtavan suuri osa hyvinvointia. Kaikki kroppaan muhiutunut ryönä tunteita; rasitusta, painetta ja kuormitusta, tarvitsee saada sieltä ulos. Liikkuminen puhdistaa kehoa ja mieltä, lievittää stressin tunteita, tasaa ja alentaa verenpainetta, rentouttaa ja tuo mielihyvähormoneita kehoon.
Kävin tänään tyttöjen harrastustunnin aikana rauhallisen muutaman kilometrin lenkin, vedin ilmaa syvään keuhkoihin, nautin syysmaisemista, hiljaisuudesta, kiireettömyydestä.  
Jotenkin oli todella paljon parempi fiilis niin, kuin että olisin istunut sen ajan liikuntahallin aulassa tai autossa puhelinta ränkäten.. 


Ravintoa 
Jokaisella varmasti on se oma, itselle sopiva ja yksilöllinen versionsa. 
Mä oon tykännyt ihan mielettömästi satunnaista kalaa lukuunottamatta kasvisruokavaliosta. Jää kevyt  ja hyvä olo syömisen jälkeenkin, vaikka olisi kokannut tuhdimmatkin pöperöt. Tänään söin tätä. Tuosta värikkyydestä ei vaan voi muuta kuin tulla hyvälle mielelle! 


Joskus onnistuu ja joskus kai ei, mutta tänään sain käännettyä uupuneen puuropään iloiselle, rennolle mielelle loppuillaksi.
Hyvien valintojen vaikutus onneksi useimmiten tuntuu seuraavanakin päivänä, toivotaan josko hyvä meininki jatkuisi huomenna.
Jokainen aamu on onneksi myös puhdas alku tehdä päivästä paras mahdollinen.

Hyviä alkuja ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos viestistäsi ♥