keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Yksi ikuisuusprojekti


Ylemmät kuvat on helmikuulta, hupsistaheijaa!
Tässäpä tämä yksi puuhastelu, jonka kimpussa ollaan välillä ährätty, ja sitten pitkäksi aikaa taas jätetty homma seisomaan.. Meidän ainut vessa, keskikerroksessa, keittiön vieressä.
Helmikuussa siis kaivettiin tiiliseinä esille kellastuneen, paksun rappauksen alta. Myös väsyneet laatat seiniltä saivat suurimmalta osin kyytiä, mutta se homma jäi puolitiehen.
Samoin osittain kaivettiin lautaseinä esille, mutta kesken jäi sekin, aijai.


Tässäpä nyt marraskuulta.
Työvaiheena oli siis vanhan, kamalan ja epätasaisen laatoituksen purkaminen, ja sen alta piikattiin valu. Seuraavaksi poisteltiin vanhat rautaviemäriputket ja siitä piikkailtiin taas vähän lisää. 
Viemärit laitettiin uusiksi, lattiaan lisättiin tuore, kestävä puurunko.
Vanhat purut vaihdettiin, olipa siellä jonkinmoinen vesivahinkokin käynyt aikaa sitten.
Ne tuhot irti ja kuivat purut tilalle. 


Tällä hetkellä ollaan pisteessä, jossa vessassa on uusi puulattia, uusi pönttö, ja laudat seiniltä ja katosta on maalattu. Peilikaappi lähti jo aiemmin, talosta löytyneen pitkulaisen vanhan peilin tieltä. 
Tykkään uuden, suoralinjaisen ja puhtaansävyisen yhdistämisestä vanhaan, kuluneeseen, rosoiseen.

Vielä on tähän projektiin tulossa lisää uutta ja vanhaa, sitten aikanaan, inspiksen yllättäessä ;) No juu, lähinnä nyt mietitään, millaista ratkaisua keksitään tulevan altaan (mikä sekin vielä siis puuttuu) alle. Vanha komuutti, uusi kaappi, vai itse laudoista tehty. Sitä ennen pärjäillään keittiön hanalla, ollaan pärjäilty tässä muutamisen viikon jo. Vessan seinälle tulee myös yhdenlaista vanhaa säilytintä, mutta siitä en ala edes haaveilemaan tämän vuoden puolella :) 

Rentoa mieltä tähän viikkoon!

4 kommenttia:

 1. On tuossa vessaremontissa ollut valtavasti työtä, huh huh!
  Mutta lopputulos on aivan ihana. Kivaa kun saatte teidän kodikkaaseen kotiin myös kodikkaan vessan. Tai siis tuo sana "saatte" on väärä.... saahan sen kun itse tekee :D :D
  Mukavaa viikonloppua teille sinne <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodikasta kyllä kovasti toivotaankin, ja näyttää sille, että näillä remppapuuhilla aletaan saamaankin omannäköistä, jee! :)
   Sinne myös kivaa loppuviikkoa, jo sun kommentista seuraavaa! :D

   Poista
 2. Anonyymi12/05/2016

  Mitenkä aiot pitää puhtaina ja pölyistä vapaana nuo rosoiset seinät,raot ja tiilipinnat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos mielenkiinnosta :)
   Meillä on tosiaan noin puolitoista vuotta sitten otettu tiilipinta näkyville myös keittiössä, enkä ole kokenut sitä mitenkään hankalaksi seinämateriaaliksi. Vessassahan on vielä tosiaan ihan irtorapinkia tiilten päällä, mitkä on tarkoitus hioa pois, niinkuin keittiössäkin on tehty. Paitsi, että se on musta aika hauskan näköinen nytkin, vaikka välillä saattaakin vähän rappausta ropsahtaa lattialle, jos oikein seinää nuohoaa :D

   Mutta jos sattuu, että alkaa tiilipinta tuntumaan hankalalle, niin siihenkin löytyy konsti, sellainen tuote, kuin Basoil, mikä on suoja-aine kivipinnoille, saatavilla esim Domus classicalta. Siitä kerrotaan heidän sivuilla näin:

   "Basoil -suoja-aine antaa vettä, öljyä ja likaa hylkivän pinnan kaikille huokoisille kivipinnoille kuten luonnonkivelle, savelle (terrakotta), sementille, marmorille, klikkerille, liuskekiville jne. Se soveltuu hyvin lattia-, pöytä- ja seinäpinnolle. Ainetta voi käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa, myös suihkutiloissa. Se ei kellastuta esim. sementtilaatan väriä, eikä se muuta alkuperäisen materiaalin vesihöyryjen läpäisevyyskykyä."

   Ja toki aina voi imuria näyttää seinänraoillekin. Itselle tällaiset tuottaa paljon vähemmän päänvaivaa, kuin esimerkiksi uusi, sileä ja kaunis seinäpinta, jota tekee mieli varjella, jottei pääse kolhiintumaan. Niin maku- ja elintapakysymyksiä nämä :)

   Mukavaa loppuviikkoa sinne!

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥