maanantai 12. joulukuuta 2016

Keittiöprojektia


Keittiöhommelit otti tuulta siipien alle, ai että!

Saatiin meille kotiin O:n töistä ylijääneet laadukkaat keittiön kaapistot vetolaatikkoineen, sekä uutuuttaan kiiltelevä taso. 
Kaapistot tulivat 30 cm yli meidän oviaukon, joten sitä oli siirrettävä. Samalla oviaukko suureni reilusti. Ensin halusin vanhat, ihanat (kapeat) ovenkarmit ehdottomasti takaisin, mutta kun siinä hetken ihasteli näkymää reilunkokoisesta oviaukosta, niin tulipa hyvästeltyä karmit seuraavaa projektia odottelemaan. Nyt näkyy yksi lempikohtiani, pönttöuuni, keittiön puolelle. 

Seinään tason yllä vaihdettiin koko pituudelta riittävät lankut, ja ne maalattiin. 
Kaapistoista puuttuivat ovet, joten O taiteili yläkerran puretusta seinästä ylijääneistä laudoista aika rouheat ovet, piilotti samaan tyyliin kaapiston rungon ja teki sokkelin. 
Tason yläpuolelle laitettiin edellistä lankkua pidempi pätkä lankkua hyllyksi, johon tavaraa mahtuu väljemmin.
Keittiö piteni vain 30cm, mutta ero tuntuu ihan huiman reilulta, samoin kuin epäkäytännöllisen kulmakaapin vaihtuminen paljon tavaraa syöviin ja kamalan näppäriin vetolaatikoihin. 


Kannatti odotella keittiörempan kanssa ja kerätä inspistä, nimittäin nämä muutokset on toteutettu nyt juurikin meidän haaveiden mukaisesti; edullisesti, ekologisesti ja omantyylisesti. 
Ostettu on vain hana ja allas, kaikki muu saranoista ja vetimistä lähtien on joko saatu tai haettu omista vajoista. Maali toki on ostettu, mutta sekin aiemmin jo reilunkokoisena pönttönä, mistä sutii useammankin kohteen.  

Vielä tuo vihreä seinä odottelee päällystämistä, tapettia siihen haikailen. Älyttömän vaikealta vaan tuntuu päättää, että mikähän se sitten olisi! Luulin jo sen joskus päättäneeni, mutta mieleni muuttui, ja nyt sitä ihan nappivalintaa ei ole osunut silmään. 
Jotain, missä olisi valkoista ja vihreää. Ehkä. 
Ja sitten verhot.
Loput sähkötyöt.
Jotain tuolle hassulle hellanurkkaukselle.

Onhan näitä. Mutta juuri nyt iloitsen tästä, mihin saakka on edetty ♥

2 kommenttia:

 1. Wau! Jotain vähän samantyylistä olen visioinut itsekin, joten olipa kiva nähdä onnistunut toteutus :) Juuri tuo, että yhdistäis valmiiseen runkoon diy-ovet, kiehtoo kovasti. Helmiponttipaneeli olis toinen vaihtoehto tai jopa vaneri, mutta lauta olis kyllä sopivan rouhea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Milla! :) Tuo oli ainakin tosi helppo konsti saada omannäköistä, sekä lisäksi kun runkoina on laadukkaat kamppeet, esim liukuva roskiskaappi ja vetolaatikot, on ollut tooodella miellyttävää käyttää päivitettyä versioita keittiöstä, rakastan! ♥ Helmiponttipaneeli kuulostaa todella ihanalle myös! Vanerikin, mutta pitäisikö se ainakin maalata, tai kuinka pysyy puhtaana..

   Huippua viikonloppua!

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥