perjantai 16. joulukuuta 2016

Kodin järjestyksestä


Sairastelu pisti minut sängynpohjalle heti alkuviikosta, peruuntui kaikki menot ja sopimukset koko viikolta. Vieläkään en jaksa sängystä hiippailla moneksikaan hetkeksi ylös, lähinnä teenkeittoon tai jonkun pikaisen evään tekoon taipuu. Sinänsä ihan hyvä taas kropan muistutella, kun olen tainnut itseä kuuntelematta vähän taas sortua lentämään. Sängynpohjalla on aikaa mietiskellä omaa ajankäyttöään..

Yhden erittäin ilahduttavan seikan olen nyt pannut merkille täällä lojuessani.
Nimittäin, että koti ei ole vaatinut lähestulkoon minkäänlaisia toimenpiteitä pysyäkseen järjestyksessä tämän viikon aikana. (Jätetään tässä kohti huomioimatta kodin lämmitykset, viikkosiivoukset, kauppareissut, ruuan laitot jne jne :)) 
Pesukoneet on pyöräytetty tultuaan täyteen ja tavarat on laitettu käytön jälkeen paikalleen, ja siinäpä se. Olen tästä hyvin kiitollinen, sillä jatkuva ja loputon sotku saa kyllä nuppini kiristymään äärimmilleen ja mun ollessa kipeänä aina aiemmin talo on ollut hetkessä aivan törkyisen näköinen. 

Kaksi syytä olen huomanut tähän nykyiseen järjestykseen, nimittäin kärsivällinen ohjaaminen tyttöjen kanssa, miten yhteisissä tiloissa toimitaan, sekä tavaroiden roima karsiminen. 

Tyttöjen (7v ja 8v) kanssa ollaan käyty nyt paljon keskusteluja siitä, kuinka omista tavaroista ja jäljistä kuuluu huolehtia ja yhteisiä tiloja ja muuta perhettä kunnioitetaan niin, ettei jätetä omia kamppeita lojumaan pitkin poikin. Ja vaikka se tuntuukin välillä työläälle ohjata ja muistutella päivästä toiseen ja välillä olisi vaan todellakin helpompaa viskata itse ne kamppeet kohdilleen, niin edistystäkin on hienosti tapahtunut. Ihan joka kohdassa ei tarvita enää muistuttamista, jess :) Nämä on musta todella tärkeitä taitoja opetella perheen rauhan ja sopuisuuden kannalta, sekä myös tyttöjen itsensä takia, jotta heistä tulisi tulevaisuudessa taitavia ja itsenäisiä mimmejä, jotka osaavat pitää huolen itsestään ♥

Tytöillähän on siis koko yläkerta, 2 reilunkokoista huonetilaa, kokonaan omassa käytössään. Niiden kanssa ollaan sovittu, että muuten saa tila näyttää juuri siltä, kuin itseä huvittaa, mutta perjantaisin huoneet siivotaan ja tytöt imuroi. Välillä auttelen, mutta pääasiallisesti tytöt osaa itse. 

Senkin takia, kun tytöillä on tällainen oma tila, jota ei tosiaan tarvitse joka hetki olla laittamassa ojennukseen, musta on tärkeää, että yhteiset tilat pidetään hyvässä järjestyksessä joka päivä. Tässä keskikerroksessa, missä pääosin oleskellaan, on keittiö, wc, olkkari, pieni kodinhoitohuone suihkulla ja aikuisten oma tila, makkari. Näistä huoneista olen aika ehdoton, että tytöt korjaavat jälkensä pois ollessaan valmiina esim. välipalan syönnin, leikin tai läksyjen teon jälkeen. 

Millaisia käytäntöjä teidän perheessä on? 

Tästä toisesta syystä, turhien ja epämieluisien tavaroiden reilusta karsimisesta, lisää jonain toisena kertana. 

Ihanaa, rentouttavaa viikonloppua! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos viestistäsi ♥