keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Sokerisodassa raakasuklaan voimin


Okei, tunnustan.
Olen aika kamala sokeriherkkumussujapupeltaja. Nythän sen vasta oikeastaan huomaa, kun on päättänyt olla kesään asti ilman, että miten monessa tilanteessa sitä on yhtään ajattelematta heivannut leipäluukkua kohden jotain makeaa. Voi tylsyys! Jotenkin ei ole kiinnostanut aiemmin edes paneutua aiheeseen sen kummemmin, joitain lyhkäsiä terveellisyyspuuskia lukuunottamatta. En ole koskaan välittänyt mistään karkkilakoistakaan, ajatuksella, että kai nyt joku pahekin saa ihmisellä olla ;)

Yllättävän pian ne ajatukset kyllä muuttuu, kun pääsee sokeripöhnästä irti. Nyt tuntuu täysin käsittämättömältä, että vielä jokin aika sitten olen saattanut ravintolassa tilata huvikseni vaikka kaksikin jälkkäriä, ja muutenkin kahminut kaksin käsin, mitä nyt eteen on sattunut tupsahtamaan, varsinkin kotona tehtyjä leipomuksia. Nyt lähinnä ahdistaa kaikki kamalan huonot terveysvaikutukset, joita se valkoinen höttö saa aikaan. Ja olon totisesti tuntee erilaiseksi kehossaan, kun verensokerit pysyy tasaisilla leveleillä, mikä ihana tunne!

Välillä kuitenkin vanhasta tottumuksesta (väsyneenä!) tulee niin kovia sokerihimoja, että mieleni tekisi kirkua. Ja toisaalta, herkuttelu on kivaa.
 Siksipä kaikenmoista on kokeiltava ja kehiteltävä.
Kaikki sokeriton, maidoton ja vehnätön herkuttelu kiinnostaa nyt siis todella, ja haussa onkin uusia reseptejä kokeiluun niiden osalta. 

Viime viikonloppuun otin nyt vihdoin testiin sen raakasuklaan. Juu, jälkijunassa tullaan aina ja kaikessa. Toki olen saanut siitä nautiskella moneen otteeseen jonkun muun valmistamana tai kaupan hyllyltä kaapaistuna, mutta oma tekeminen on jäänyt suunnitteluasteelle tähän asti. RAAKASUKLAA:

75g (n. 1dl) kylmäpuristettua kookosöljyä
1 1/2 dl raakakaakaojauhetta
3 rkl luomuhunajaa
1/2 dl marja-gojimarjasekoitusta

Kookosöljy sulatetaan nestemäiseksi laittamalla kulho lämpimään vesihauteeseen.
Nestemäisen rasvan joukkoon lisätään raakakaakaojauhe ja hunaja, sekoitetaan tasaiseksi.
Suklaamassa kaadetaan muotteihin tai laakeaan suorakaiteen muotoiseen vuokaan leivinpaperin päälle.
Pinnalle ripotellaan marjaseos tai erilaisia rouhittuja pähkinöitä. Suklaa nostetaan pakastimeen ja annetaan jähmettyä 15-20 min. Suklaa kannattaa säilyttää pakastimessa tai jääkaapissa.

Resepti täältä


Mulla ei ollut marjoja nyt tähän hätään, käytin saksanpähkinöitä ja hyvin toimi. 
Seuraavaksi haluan kokeilla aitoa vaniljaa ja kuivatettua mansikkaa. Leipävuoka oli muuten juuri täydellisen kokoinen levyn tekemiseen.

Hyvä, selkeä, helppo ja nopea setti, joka on tosi helposti muokattavissa oman maun mukaan, ja myös niin tuhti, että satavarmasti kiljuvinkin sokerihimo kaikkoaa hetkessä. Tykkäsin!
Taisto jatkuu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos viestistäsi ♥