torstai 23. maaliskuuta 2017

Alkuvuoden opetuksia ja kevätkotia


Tämä alkuvuosi ei ehkä jää mun muistoihin minään suosikkina, mutta hyvin paljon se on opettanut. 
Opettanut itsestä ja läheisistä, kasvattanut, poistanut vanhoja, huonoja ajatus- ja toimintamalleja.
Millaisia juttuja?
Että kaikesta ei tarvitse selviytyä yksin ja itse.
Että avun pyytäminen ja saaminen on joskus tosi okei. 
Ettei tarvitse yrittää liikoja, yli omien voimavarojen.
Kertakaikkiaan suorittaa ei tarvitse yhtään, asiat kyllä rullaa omalla painollaan.
Vähempikin riittää, kelpaa ja on hyvä, löysää nutturaa.
Voisi jopa sanoa, että olen kiitollinen näinkin rankasta oppikoulusta. Sen verran jääräpää täällä kyseessä, että mitkään kropan lempeät muistutukset eivät ole tehonneet, ja kovemmatkin vain hetkittäin. 

Kuume iski muhun ja toiseen tytöistä taas tänään, infektioherkkyys taitaa olla nyt korkealla, kun viimeksi olin flunssassa kaksi viikkoa sitten. Sydänkin on tiukasti ilmoittanut, ettei mihinkään sen kummempiin puuhasteluihin vielä ryhdytä. 
Hyvällä mielellä ollaan kuitenkin, ei onneksi ole mihinkään kiire eikä mihinkään mentävä. Kalenteri on tyhjennetty rankalla kädellä jo aikoja sitten. 
Väsymyskin on koko ajan tehnyt sen, ettei jaksa paljon keskittyä mihinkäään ja siitä syystä kotona olokaan ei pääse pitkästyttämään ja turhauttamaan kuin hetkittäin. Rakastanhan muutenkin kotona oloa, vaikka toki vaihtelukin virkistää jo tässä vaiheessa kovin. 

Kivaa funtsailua väsymyksestä huolimatta välillä jaksaa, ja nyt suunniteltiinkin, josko pyöräyttäisi meidän makkarin ja olkkarin toisinpäin, niin että nykyisestä makkarista tulisikin olkkari. Terassihaaveita on kesälle, jolloin sitten kulku ulos olisi juurikin tästä nykyisestä makkarista, jolloin voisi olla kiva, että se olisikin olkkari. Nykyinen olohuone on meillä muutenkin jäänyt tosi vähälle käytölle, ja se on sääli, sillä tilana se on tosi kiva, iso, ja paljon valoa tulee kahdesta suunnasta ikkunoita ja kahdesta oviaukosta. Olen suunnitellut sinne valkoisten lautaseinien lisäksi vaaleaa tapettia (valkoharmaa Lukko nyt ykkössijalla tällä hetkellä), valkoisia verhoja, sekä valkoista lautakattoa, jolloin huone saisi pitää ihanan valoisuutensa.
Tätä pyöritystä ennen olisi vain saatava myytyä toinen harmaista lepotuoleista raheineen, muuten ei kalusteet istu paikoilleen. Ja odotettava, että saan taas kanniskella asioita. Ja odotettava pieni ikuisuus remonttia muiden asioiden ja muiden huoneiden remppojen ollessa tärkeämmillä sijoilla. 

Aikamoista odotteluahan tämä välillä on, mutta sitten on taas päätettävä suunnata ajatukset muihin juttuihin. 

Rentouttavaa ja aurinkoista mieltä viikonloppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos viestistäsi ♥