sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Remppapulma! (+edellistä kotia)


Tämä yläkerran huone. 
Se on näyttänyt tältä jo useamman kuukauden, ja alkaa hieman jo raastaa hermojani useimmiten, kun tilaan astun.
Pulmana on se, että sen keksiminen, miten tuo remontoidaan valmiiksi, on pelkkä kysymysmerkki. Hommaa on aloiteltu aiemmin koolauksella, ekovillalla ja huokolevyillä.
Kissat vain ovat ilahtuneet huokolevystä niin, että se on kovin riekaleina, ja se mietityttää, että jos päälle lätkäisee arvokkaat tapetit isolla työllä (alkuperäinen suunnitelma!), onko nekin pian revitty.. Toisaalta kissat eivät ole koskeneet toisen lastenhuoneen tapetteihin, eli onko syynä innostus nimenomaan huokolevystä? Muitakin seiniä kyllä kynsitään, mutta lähinnä maalattuja puuseiniä, mikä ei haittaa mitään. 

Vaihtoehtoja

- huokolevyttää kaikkialta, laittaa makulatuuripaperit ja maalata päälle (millä?)
- huokolevyttää kaikkialta, laittaa makulatuuripaperit ja tapetoida (millä?)
- laittaa huokolevyt vain takaseinään ja ostaa ikkunaseinälle samanlaista siskonpaneelia, kuin nyt on vaaleanpunaiset seinät (väri?), huokolevyn päälle tapetit (millaiset?) 
- maalatako vaaleanpunaiset seinät ja jos, niin millä? (Väri näyttää mielestäni jotenkin tunkkaiselta..) 
- laittaako siskonpanelit joka puolelle, jolloin jo tehty työ ja materiaalit menisivät hukkaan, mutta olisi raapimisuhan kannalta turvallisin ratkaisu
Vaaleanpunaisen päälle valkoista kalkkimaalia mietin.. Ovien karmeista tulee valkoiset. Ovet, jätetäänkö tummiksi vai vaalennetaanko? 
Kattoon olisi tulossa joku puupaneeli, sekin kysymysmerkki.
Twister-rata lattiassa on teippiä ja Malm-lipasto saa lähtöpassit jossain vaiheessa.


Tämä on todella yllättänyt, miten niin paljon vaikeampaa on remontoida vanhaa, kuin rakentaa uutta. Uudessa talossa on puhdas pohja aloittaa ihan alusta, jokaisesta sävystä ja yksityiskohdasta lähtien, ja mielestäni se oli hyvin helppoa. Rakennustyyli (moderni) ratkaisi tyylin ja puitteet, minkä päälle aloimme suunnitella kokonaisuutta. Tottakai näihinkin saisi aikaa kulumaan vaikka kuinka, ja vaikka mitä upeita ratkaisuja, mutta meidän maku on aika yksinkertainen.. 


Vanhassa talossa mietityttää aina, että kuinka paljon vanhaa poistetaan/laitetaan piiloon, sillä talon sielukkuutta en haluaisi tuhota. Sekä sisustus/tapettivalinnat/väriratkaisut, miltä vuosikymmeneltä haetaan vaikutteita ja minkä verran. 

Mä tykkään taas kerran liikaa kahdesta vastakohdasta. Toisaalta kaipaan kovasti avaruutta, tilaa hengittää, valoisuutta ja valkoisuutta, jopa melko minimalistisia näkymiä. 
Toisaalta taas olen kovin ihastunut väreihin, kukkatapetteihin, leikkisyyteen ja huolettomaan kotoisuuteen. 
Tytöiltä, huoneen tulevilta asuttajilta, ollaan toki kyselty useampaan kertaan mielipiteitä ja ideoita, mutta heitä kiinnostaa enemmän se sisustuspuoli :) Päälinjoista vastataan me aikuiset ihan siksikin, jotta toivon mukaan saataisiin aikaa kestäviä ratkaisuja aikaiseksi. 

Mistä löytää kultainen keskitie ja loistoideat ;) Saa ehdottaa!

2 kommenttia:

  1. Ihana idea toi twister lattiassa! Mistä se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina, se on siis ihan vaan leikattu teipinpaloista ja koottu lattiaan vapaalla kädellä :)

      Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥