tiistai 25. heinäkuuta 2017

Sokerijuttuja & nice cream

Kerroin vähän aiemmin sokerittomasta kaudestani, ja mietteistäni tulevan varalle.
Ajattelin sitten ottaa kesän vähän rennommin reilun neljän kuukauden haasteen päätyttyä kesäkuun alkuun. No joo'o, eipä mennyt ihan putkeen se, herkuttelu paisui taas sellaisiin sfääreihin, joita en toivonut ollenkaan. Varsinkin reissuissa musta tuntui haastavalle olla ihmisiksi sokerin kanssa.
Lopputuloksena lisää painoa, nuutunut olo, roimalla kädellä huonontunut iho ja kovin ärtynyt mieli, ei hyvä.
Nohh, nyt on uusimmat Ben&Jerry's maut testattuna, suklaa maistuu samalta kuin ennenkin ja sekin on nyt monen monituiseen kertaan kokeiltu, että maidon ja sokerin liitto on huonoin mahdollinen yhdistelmä mulle. 

Niin on-off-ihminen olen, että vähän haikein mielin tässä jätän jäähyväisiä taas sokerimätöille ja aloitan seuraavan nollatoleranssin. Se vaan toimii mulla parhaiten, negatiiviset vaikutukset kuitenkin keulii niin paljon yli sen ilon ja mielihyvän, mitä niistä herkuista saa.

Mutta kun herkuttelun lopettaminen kokonaan ei mua inspiroi, niin hätiin tulee tässä kohtaa ihanaakin ihanampi nice cream! 
Silloin, kun tekee mieli jotain hyvää, en yleensä jaksa nähdä kauheana vaivaa ja aikaa niiden tuotosten eteen, joten tällainen blenderillä pyöräytettävä on ihan parasta.

Nice creamin pohjana on siis pakastetut banaanipalat, ja siihen lisäksi sitten mitä ikinä vaan keksii; mansikoita, vadelmia, maapähkinävoita, suklaata, mustikoita, appelsiinia, ananasta, mangoa, kookosta, lakritsia, vaniljaa, jne jne.


Yksi suosikkini on yksinkertaisuudessaan pakastettu banaani, rouheinen luomu maapähkinävoi ja kauramaito. Ihanan iisi herkku!


Toiseksi lemppariksi on muotoutunut versio, jossa

♥ banaani                         
♥ raakakaakaojauhe         
♥ hunaja                           
♥ maapähkinävoi             
♥ kauramaito                    
♥ raakasuklaarouhe          

   
Meidän tyttöjen mielestä parhainta on mustikkainen versio ♥  

Onneksi sokerittomuus alkaa olla jo sellainen buumi, että näitä reseptejä ja vaihtoehtoja tulee nyt ihan tulvimalla joka puolelta. Ettei pitäisi olla hankalaa, reissussakaan :) 
Se on vaan se oma mieli, jonka kanssa saa välillä keskustella, että mikä olikaan itselle hyväksi ja mikä ei niinkään. Ja sinänsä, eipä se niin vakavaakaan ole, tulipa nautittua kesästä huolettomalla meiningillä. Nyt vaan ikävöin taas sitä hyvää oloa, jonka hyvät valinnat sai aikaan, joten niitä kohti, hyvillä mielin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos viestistäsi ♥