sunnuntai 6. elokuuta 2017

Kissavauvoja!

Kolme päivää sitten täällä on koettu hyvin jännittäviä hetkiä.
Meillä pennusta saakka ollut, nyt aikuiseksi kasvanut kissamme on ollut tiineenä, ja synnytyksen alkua on odotettu jännittynein mielin.
Kisu on ollut aika omatoiminen, tykännyt omasta rauhasta ja ollut hieman arkakin lapsia kohtaan, joten mietinkin, että mihinköhän jemmaan tyttö ne poikasensa lykkää.
Kuitenkin tiineys on saanut aikaan myös lisääntyvää hellyydenkipeyttä ja seurallisempaa meininkiä.
Synnytystä edeltävänä yönä oli kovin levoton, maukui sisään ja ulos ja selkeästi halusi seuraa, mutten siinä unenpöpperössä kyllä tajunnut seuraksi ryhtyä.
Aamulla sitten asettui yhtäkkiä pahvilaatikosta tehtyyn synnytyspesäänsä, muttei viihtynyt siellä enää lapsivesien menon jälkeen. Kaksi ensimmäistä poikasta halusi synnyttää keittiöön(!), seuraavat menivät sitten jo suureen kuljetuslaatikkoon tehtyyn pesään olohuoneessa kuin vanhalta tekijältä. Ihmeelliset eläinten vaistot, miten taitavasti osaavat hoitaa poikasiaan alusta saakka!
Neljä terhakkaa poikasta saatiin, jotka ovat kaikki jo hienosti ottaneet painoa lisää.
Siellä ne nyt asustelee olkkarin pesässä, ja tuore emo on hyvin taitava, rento ja huolehtivainen ♥ 


Kuvissa Nekku (raidallinen) ja Hemuli (valkoharmaa). Nekku, jonka nimi on vielä mietinnässä, on jäämässä meille, mutta Hemulista vielä keskustellaan. Mä rakastuin Hemuliin kyllä ihan täysin, ja sen hyvin mielelläni pitäisin. Lisäksi pesässä mönkii kaksi mustavalkoista hellyyttävää söpöliiniä.
Sen verran hurmaavia ovat, että niitä kyllä tuijottelisi ja sylittelisi mielellään kaiket päivät ♥ Toki ollaan annettu kuitenkin tuoreen pesueen lepäillä ja totutella uuteen elämään rauhassa mahdollisimman paljon.
Mutta piakkoin alkaa varmaan aikamoinen mönkiminen, kun kotipesästä alkaa tutkimusmatkat ulos, melkoisen kivoja aikoja siis edessäpäin :) 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. En kyllä mäkään melkein :) Sen verran ihania nuo karvapallerot ♥

   Poista
 2. On ne tosi söpöjä <3 Hyvä että alkanut hienosti kaikki, sillä ei sekään ole aina itsestäänselvyys. Joskus emo ei halua imettää pesuettaan, ja joskus joku poikanen ei jostain syystä halua syödä.
  Mukavaa tytöillekin, että saavat nähdä ja kokea kissan synnytys/hoivaamis jutun. Tulee kesyjä kisuja kun niitä alkaa heti pitämään käsissä, niin kuin teillä pidetäänkin.
  Mukavaa alkavaa syksyä teille ja kissimirreille! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ensimmäinen viikko menikin aika stressissä ja valvoessakin, kun tarkkailin silmä kovana sekä emon vointia, että poikasten vointia ja kasvua. Yksi poikanen kasvoi aika hitaasti alkuun ja olin jo soittamassa eläinlääkäriin, kunnes yhtenä vuorokautena ottikin huiman spurtin, ja siitä eteenpäinkin ottanut painoa hyvin ♥ Nyt on emo toipunut hyvin, ja pennut senkun kasvaa ja pyöristyy, hyvältä vaikuttaa ♥ Juu täällä on innokkaita hellittelijöitä :D
   Ihanaa syksyä myös sinne, ja kisuille myös ♥

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥