lauantai 2. joulukuuta 2017

Leppoistelulauantaihin (ja vähän järjestämisestä)


Tällainen viikonloppu, kun kalenterissa lukee vain pari pientä juttua, ja voi hiihdellä kotinurkissa pyjamassa ja villasukissa lähes koko päivän. 
Ai että se tuntuu vaan niin hyvälle, hiljaisuus, hyväntuulisuus ja rauha. Kun mikään pakollinen toiminta ei odota tekijäänsä tai kiristä mielessä, on aikaa puuhastella sitä, mitä tekee mieli. Meillä nauttii tytötkin kovasti näistä viikonlopuista, kun mitään sen kummempaa ei tapahdu, niiden touhukkaampien vastapainoksi.

Tänä viikonloppuna tytöillä ja isällään on mennyt useampi tunti piparkakkuisen Muumitalon kimpussa. Nyt kuuluu yläkerrasta leikit ja joku nukkuu päiväunia, pesukone hurisee hiljaa.
Pönttöuunit lämpenee hissukseen ja ruuat lämpiää uunissa. Kissat tepastelee siellä sun täällä ja niiden läsnäolo kyllä ilahduttaa niin kovin. Rakastan sitä kotoisaa fiilistä, mikä tulee, kun talossa on eläimiä. 

Tämän päivän kruunasi lumiset ja aurinkoiset maisemat, enkä ihan päässyt selville, että onko se mun rakkain näkymäni, vai peseekö aurinkoinen ruskamaisema sen vielä kuitenkin. Molemmat hykerryttävän upeita jokatapauksessa. 


Mulla on myös ehkä hiukan omalaatuisella tavalla rentouttavaa viihdettä. 
Käyn epäsäännöllisen säännöllisesti läpi nurkkia, laatikoita ja kaappeja, silloin kun huvittaa. Istun jonkun äärelle ja tyhjennän, puhdistan. Ladon järjestykseen takaisin vain sinne kuuluvat, sopivat, ilahduttavat ja tarpeelliset. Vielä kertaakaan en ole tehnyt hommaa niin, etteikö jotain olisi lähtenyt. 
Joku aika kiva päätäkin puhdistava vaikutuksensa sillä on, kun tietää tarkkaan, mitä missäkin on, ja tavarat on nätisti järjestyksessä, turhat poissa. 

Tänään kävin läpi vaatelipastoni, jonka alin laatikko on varattu kokonaan ah niin turhille, mutta ihanille asioille, nimittäin kirjoille. Paljon kirjoja on täältä lähtenyt eteenpäinkin, mutta mulla on ne lempparini, jotka haluan pitää ja joista tykkään niin kovin, vaikka olenkin kirjaston innokas käyttäjä myös.
Luulenpa, että jokaisella on oma tällainen rakkautensa. Jollain mukit, toisella kynttilät, kolmannella villalangat. Ja se on just hyvä niin, elämässä pitää olla iloja. 
Mutta tänään lähti kiertoon 4 vaatetta, alusvaatteita ja yksi pokkari.
Tuokin lipasto on taas hieman lähempänä sitä tilannetta, jossa on vain sopivia, hyvin mieleisiä ja käytössä olevia asioita ja se on hyvä se. 

Tälle illalle vielä puusaunan kotoisat rätinät ja puhtaat lakanat, parhautta leppoisan lauantain loppuun.
Oikein onnellista mieltä myös sun viikonloppuun!

2 kommenttia:

 1. Aivan ihana koti teillä <3
  Ja uusi lukija ilmoittautuu. Onkohan blogilla myös instagramia?
  Sitä kun tulee selailtua aktiivisemmin. Olisi mukava sielläkin seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi, Aidafoun! ♥ ♥
   Tervetuloa mukaan :)
   Vielä en ole saanut aikaiseksi instagramia kehkeiltyä. Se on mielessä kyllä ollut, mutta meinaa ajanpuute vaivata blogiakin. Katsotaan, jos se päivä koittaa, niin kerron kyllä täällä :)
   Ihanaa talvea sinne!

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥