tiistai 23. tammikuuta 2018

Kiitollisuuspäiväkirja


Silloin, kun mulla on aikaa kirjoitella tänne, on useimmiten rauhallinen, hiljainen hetki. 
Kääriydyn vilttiin sohvannurkkaan epäergonomiseen lötköysasentoon, kahdet villasukat päällekäin lämmittää ja teemuki höyryää pöydällä. Yleensä olen värkännyt kotihommat hyvään reilaan, niin ettei mikään odottava rassaa mielessä. Vaikka ei ne kyllä nykyään rassaa, vaikka olisikin jotain. Koska kesken on kaikki, kuitenkin. Ehkä sopivan okei kuvaisi nykyään paremmin tätä tilaa, mihin kodinhoidolla pyrin.
Siinä kohtaa on hetki aikaa miettiä kulunutta tai alkanutta päivää, ja kaikkia sen tuomia fiiliksiä.


Näissä hetkissä on usein helppo olla tyytyväinen ja kirjoitella onnellisia.
Joskus on kyllä ollut hetkiä, että olisi voinut kirjoittaa niistä synkemmistä tunteista, ja toisinaan olen sen tehnytkin. Vuosien varrella olen kirjoittanut uupumisista, väsymisistä, unettomuudesta, stressiherkkyydestä, sairasteluista. Joskus se voi tehdä hyvää ja puhdistaa mieltä, vaikkakin kirjoittaminen voi olla vaikeaa, kun ei ole välttämättä sanoja. Kuten sairaana ollessa viime vuonna, kun väsymys tukki pään sumuun, eikä ajatus kulkenut yhtään.
Mutta silloinkin, halusin silti useimmiten valita mieluummin sen puolen, jossa on ne pienet, hyvät asiat.
Koska siellä ne on, joka päivä, jos niin valitsee, vaikkakin välillä tosi piilossa.
Sillä haluan, että mulla on täällä ollessa hyvä fiilis. Haluan keskittyä hyviin juttuihin, vaikka tietysti haluan kirjoittaa aina rehellisesti niistä tunteista, mitä milloinkin mielessä on.


Siksi haluan tehdä tästä sivusta kiitollisuuspäiväkirjaa.
Ne asiat eivät välttämättä kaipaa sanoja selitykseksi, mutta saan niistä hyvän mielen.
Haluan kuvata itselle mieluisia juttuja, vaikka usein ihan hömppiäkin, lumisia risuja pihalla tai maton nurkkaa, mitä aurinko valaisee.
Kertoa pienistä, arkipäiväisistä asioista, joista kuitenkin lopulta kerääntyy se iso, nimittäin elämä.
Kun hyviä pieniä yksityiskohtia kaivaa arjestaan ja latoo perätysten elämäänsä, ihan varmasti sillä on paljon merkitystä.
Varmasti se tekee hyvää mielelle, kun etsii kiitollisuutta tuovia asioita, oli tilanne mikä hyvänsä.
Mielellä on ihan valtava voima. Parantaa, eheyttää, tuoda onnen tunteita, kaikkia tunteita.
Ilahduttavilla pikku asioilla voi saada päivään tosi paljon enemmän.
Ilahtuminen, tyytyväisyys ja inspiraatio ovat tosi voimaannuttavia tunteita, niitä tahdon etsiä jokaiseen päivään.

Mistä olit tänään kiitollinen?


4 kommenttia:

 1. Juuri nyt opettelen olemaan kiitollinen juurikin niistä pienistä, ihanista, arkisista asioista. Kiitos sinulle kauniista kuvista ja kirjoituksista. Blogistasi tulee aina jotenkin niin rauhoittava fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Sanna kauniista viestistäsi! ♥
   Tärkeitä asioita opettelet, täällä myös niitä samoja juttuja mietitään :)
   Ihana kommentti, että täällä tulee rauhoittava fiilis, sitä kovasti toivonkin, mutten ole lainkaan tiennyt, olenko onnistunut siinä. Jokainen kun lukee tekstejä niin omalta kantiltaan :) Kiitos kuitenkin tästä kannustuksesta!
   Ihanaa talvenjatkoa!

   Poista
 2. Anonyymi1/25/2018

  Voi että, löysin blogiisi jälleen! Luin silloin joskus aiempaa blogiasi ja pidin siitä paljon, niin olipa iloinen yllätys löytää se jälleen! Muuttuneena, mutta ehdottomasti parempaan suuntaan. Elämä on juhla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tosi paljon kommentistasi! ♥
   Et arvaakaan, miten ilahduin näistä sanoista, sillä olen juuri käynyt läpi mietintöjä siitä, että onko mulla nykyään yhtään niin kivaa annettavaa lukijoille, kuin aiemmin, kun nykyään elämän tahti on niin verkkainen ja kotikin on kesken ja rosoinen aina vaan, upeita sisustuskuvia täältä ei saa :D Tosi piristävää siis kuulla, että tämä nykyinenkin meininki miellyttää! Lämpimästi tervetuloa tänne ja iloista alkuvuotta :)

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥