torstai 18. tammikuuta 2018

Lastenhuoneissa

Jotenkin ihmeellistä, miten mieli on tottunut ja mukautunut uudenlaiseen rytmiin tehdä asioita. Aiemmin olin aikamoisen kärsimätön, halusin hommat edistymään mieluummin heti. Tämän talon myötä se ajatus on hiljaa hiipunut ja väistynyt taka-alalle. 
Kärsimättömyyden tilalle on tullut aikalailla hyväksyntää. 
Hyväksyntää sille, että kaikki tapahtuu aikanaan ja keskeneräisyys on ihan hyvä nyt. 
Se, että voi vähän naurettavankin rauhassa ja hitaasti funtsailla tulevia projekteja, ja että mikä toimisi missäkin. 


Jos jotain toivoisin tälle vuodelle eteneväksi, niin se olisi ehdottomasti keskeneräisin tilamme, yläkerta. Kaksi lastenhuonetta, josta tuohon ylläolevaan tarvitaan enää repaleisen tapetin tilalle lautaseinä sohvan vastapäiselle sivulle, toiseen sitten paljon enemmän seinistä, katosta ja sähkötöistä lähtien. 
Mutta jos pikkuhiljaa saisi homman etenemään asia kerrallaan, se olisi hienoa. 

Vanhassa talossa kuitenkin aina on jotain kesken ja projekteja alla. Tällä hetkellä vesijärjestelmämme on rikki ja vaatisi huoltoa. Vettä kyllä saadaan, mutta todella pienellä paineella, jolloin peseytyminen on aika haastavaa. 

Jotain pientä kuitenkin on tosi kiva saada kotirintamalla etenemäänkin.
Joululomalla tytöt halusivat käydä läpi kaikki tavaransa ja vaatteensa, ja aika lailla avartui tavaroiden osalta koko yläkerta, sillä suuri osa leluista ja satukirjoista jatkoi matkaa kierrätykseen tai myyntiin. Jäljelle jäivät vain ne tytöille mieleiset, tarpeelliset. 
Ihan mahtava selkeytys! Ja samalla haikeaa, miten isoja meidän tytöt jo onkaan.. 


Joululoman viimeisenä päivänä innostuttiin myös maalaamaan isomman tytön huoneessa ollut vanha pirttipöytä marjapuuron vaaleanpunaiseksi, ja tuoli hempeän siniseksi. 
Saman sinikäsittelyn oli saanut aiemmin jo toinen pirttipöytä, joka palvelee nyt hienosti toisessa, keskeneräisemmässä lastenhuoneessa. 
Joitain huonekalumuutoksia huoneisiin on mielessä myös, nekin kuitenkin pidemmän ajan tähtäimellä. 
Innolla odotan, mitä saadaan tälle vuodelle näihin huoneisiin kehitettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos viestistäsi ♥