keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Tyhjä tila


 Tyhjä tila, sitä tarvitsee ihan välttämättä aina välillä.
Joskus tyhjä tila voi syntyä tekemisestä, siitä että tekee sitä, mikä omaa mieltä parhaiten nollaa. Lukee kiinnostavaa kirjaa, valokuvaa luonnon ihmeellisyyksiä, reippailee metsän keskellä tai tanssii lempisalsaa. Joskus se on pelkkää hiljaisuutta kuuman kupin äärellä, syvään hengittämistä aurinko kasvoilla, olemista hetkessä, omien ajatuksien kuuntelemista, takkatulen rätinää. Mitä kuuluu, miten menee siellä kropan ja mielen sisällä?
Jotta päästään siihen tilaan, missä on vapaa ja helppo olo, missä ilo palaa kevyenä mieleen. Tyhjää tilaa tarvitaan mielen rauhoittamiseen, palautumiseen, nollautumiseen. Siihen, että on hyvä ja levollinen olla. 


Kun aivot kuormittuvat, päätä puristaa ja mieltä kiristää, silloin tekemättömien töiden lista vyöryy päähän ja huuhtoo mennessään vapaan tilan, vapauden tunteen ja onnen kokemukset. Tässä tilassa ei ole helppo nähdä kiitollisuutta, ei keskittyä rauhassa tai olla lempeydellä olemassa olevassa hetkessä. Silloin tarvitaan tyhjää tilaa aikatauluihin, sitä aikaa kun voi hetken keskittyä omaan olemiseen. 
Paljon hyvää voi tehdä itselleen jo pienessä hetkessä, kun pysähtyy toviksi, ankkuroituu ja maadoittuu siihen tilanteeseen jossa on, hengittää syvään ja aistii kaikilla aisteillaan. Mitä tunnen nyt, miltä tuntuu, tarvitaanko muutoksia. Mikä on ensimmäinen askel, minkä otan seuraavaksi oman hyvinvoinnin hyväksi.


Joskus voi herätä huomaamaan kesken ihanan ja vilkkaan kesäloman, että keho ja mieli lähettelee jo signaaleja voipumisesta, että vähän jo hippuloidaan vara-akkujenkin puolelle. Silloin tarvitaan kaunis kesäilta, josta jokainen homma on huitaistu pois työlistalta. Sellainen, jossa voi hautautua sohvannurkkaan tai kaivautua kukkapenkin multaan kaikessa rauhassa. Hengitellä ja fiilistellä. Tuntea, kuinka puristus päässä hellittää ja lasten hassut pöljäilyt taas naurattaa. Huomata, miten kesäilta tuoksuu huumaavalle ja sen sävyt ovat intensiiviset. Miten rakas on tervapääskyjen kesähuuto kirkkaalla sinitaivaalla. 
Miten kaikki onkin juuri nyt ihan mielettömän hyvin ♥ 

Leppeää kesäiltaa sinne myös.

2 kommenttia:

Lämmin kiitos viestistäsi ♥