tiistai 19. kesäkuuta 2018

Vallaton kesäkoti ja sen piha


Täällä alkoi juuri aivan mahdottoman hurja rankkasade, miten huippua! Vettä onkin odotettu tosi kovin jo pitkään, enkä muista, milloin viimeksi olisin näin riemuinnut sadepisaroista ikkunoissa ja ropinan ja lätinän äänistä pihalla. Miten mahtavaa, että luonto saa viimein kunnolla vettä. Meilläkin kasvaa pihassa niin isoja kasveja, että ihan toivotonta olisi saada niitä kaikkia kasteltua, nurmikosta puhumattakaan, sekin on palanut karrelle. Eilen laitoinkin juuri sopivasti erilaisia niittykukkien siemeniä maahan, nekin saa nyt ihanasti vettä ilman kastelukannun kanssa reuhtomista. 

Tämä piha on kyllä niin runsas ja vallaton, että eilen juuri mietin, miten tätä on kyllä ihan mahdoton pitää mitenkään aisoissa. Joka puolelta pursuaa jotakin, kuivuudestakin huolimatta. Eipä olisi perfektionistin piha tämä, heh. Välillä alan pieneksi hetkeksi haaveilemaan pikku rivarin pihasta, minkä saisi pideltyä aisoissa ihanan helposti, kunnes taas muistan arvostaa luontoa ja rauhaa ympärillä. Tämä paikka mua kouluttaa aina vaan. Relaamaan, nauttimaan siitä mitä on. Että täydellisyyden tavoittelun ja liian tarkkuuden saa unohtaa heti kättelyssä, täällä se ei olisi koskaan mahdollista, ei sisällä eikä pihalla.

Muistaisipa myös pysähtyä nauttimaan siitä mitä on, eikä aina vain tavoitella seuraavaa etappia. 
Remonttihaaveet nostelee kyllä päätään aina tasaisin väliajoin ja mieli on välillä levoton saamaan asioita eteenpäin. Olkkarissa on komeron kokoinen auki revitty kohta, mistä kulkee nyt kulku ulos, se kaipaisi viimeistelyä ja sähkömiestä. Sähkömiestä tarvittaisiin myös keittiöön, siellä kulkee edelleen jatkoroikka ja pistokkeita tarvittaisiin lisää. 
Lastenhuoneet on todella kesken, ruskealla pahvilla aina vaan. Yläkertaan vievät portaat odottelee hiomista ja maalausta, se projekti mua vähän syyhyttää. Luulenpa, että siinä olisi niitä seuraavia projekteja hyvin pitkällä ja venyvällä aikataululla :) Sitä ennen pitää muistaa nauttia kaikesta siitä, mitä nyt jo on. Kesästä uudella terassilla ja näistä päivistä, kun on vehreää ja vapaammat aikataulut. Aamuista ilman herätyskelloa. Kesän tuoksuista ja mauista, ystävistä, kukkasista ja lämmöstä. 

Ihanaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Anonyymi6/21/2018

  Voi mitä kuvia taas <3

  Tuo teidän koti... se on kuin sisustuslehdestä, minun mielestäni :)

  Itselläkin haaveissa talo maalta.

  Vanhassa talossa asun nytkin mutta taajamassa ja mieli vetäisi vähän syrjempään vielä. Mutta haaveen toteutumista odotellessa katselen kauniita kuvia, mm. tästä sinun blogistasi :)

  Hyvää Juhannusta teille!

  Terveisin lukijasi Marika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kiitos ihanasta viestistäsi ja kauniista sanoistasi Marika! ♥
   Toivon, että haaveesi vielä toteutuu :) Sitä ennen, ihania kesäpäiviä sinne toivottelen!

   Poista
 2. Niin taas ihana rauhallisuus huokuu kauniista kuvista :)
  Kun tytöt tulee meille minun kesäloman aikaan, niin silloin
  voit maalata yläkerran portaat, kun vähempi kulkijoita portaissa :)
  Mukavaa kesän jatkoa! t: mami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä :) Arvaa vaan, tekisikö nyt mielikin maalailla, mutta nyt on pakko ottaa vähän lepoa :D zzzzz.... Ehkä ensi kesänä sitten, heh!

   Poista
  2. Mulle tuli noina sun parina vapaapäivänä mieleen, että maailman
   surkein idea, että sä maalaat portaat kun tytöt on meillä.
   Ei mulla kyllä taas päässä liikkunut muuta kuin sahanpurut.
   Tietenkin se aika pitää käyttää lepäämiseen. Ja onneksi niin teitkin :)


   .

   Poista
  3. Voi sua, kun oot aina niin huolehtivainen! Sehän olisi ollut loistava ajankohta laittaa portaat ojennukseen, ja se onkin kivaa puuhaa, maalaaminen. Rappuset vaan pitäisi hioa sitä ennen ja se on hieman isompi homma. Kesän hommia se kuitenkin olisi, kun silloin muut voi olla pihalla. Ehkä se vielä toteutuu loppukesästä! :)

   Poista

Lämmin kiitos viestistäsi ♥