maanantai 23. heinäkuuta 2018

Lomamoodissa


Tänä aamuna kiitollisuus kupli ilona mielessä heti herätessä. 
Miten ihana saada herätä lämpimään, leppoisaan kesäaamuun, kun kalenterissa ei lue yhtään mitään. 
Pitkien unien jälkeen nousta rauhassa silloin kun tekee mieli ja istuksia hetki kuistin rappusilla heräillen, aamuauringon lämmittäessä poskia. Vaikka helteet ovat aiheuttaneetkin suuremmasa mitassa huolta ja hässäkkää, niin itsehän ei voi nyt muuta kuin sopeutua näihin keleihin. Ja sehän alkaa sujua aivan luvattoman hyvin, olen tänä kesänä vihdoin oppinut nauttimaan näistä lämmöistä ihan todella. Ihan kuin olisi lomalla jossain pidemmälläkin, kuin omalla terassilla, missä onkin ollut nyt todella huippua viettää näitä kesän hetkiä. Ihan haikeus tulee kun aurinko painuu illan päätteeksi puiden taakse, voi älä lopu vielä ihana kesäilta. 


Mutta kyllä se vaan otti aikansa päänupilta sopeutua tähän kesämoodiin, kun ei tarvitse enää lentää tukka putkella ja aikatauluttomuus on läsnä. Ensimmäisinä päivinä tunsin jopa tylsyyttä ja tuskailin, että mille tässä nyt alkaisi. Yksi asia, mulla ei ole koskaan tylsää, enkä ole ymmärtänyt, miten voisi olla kun elämässä on paljon enemmän asioita mitä voisi tehdä, kuin ehtii tekemään. Mutta samalla siinä tylsyydessä tunsin, miten väsynytkin olin, ei edes jaksanut tarttua mihinkään. Samaan syssyyn sain järjettömän selkäkivun, mitä potiessa onkin mennyt monta päivää. Helteellä sängynpohjalla makaaminen oli taas kyllä megaluokan muistutus itselle, että mun keho tarvitsee liikuntaa, ihan välttämättä. Mutta kun oli muka liian kiire harrastaakseen liikuntaa, aagh.
Heti kun selkä taipui ammattilaisen avulla pahimmalta lukkiutumiselta, hommasin itseni liikenteeseen. Pyöräilyä, tanssia, näihin keleihin maltillista lihaskunnon treeniä ja venyttelyä. Voi miten hyvä tunne, ja alkaa elämä taas helpottaa kun pystyy hengittämäänkin kunnolla. 

Nyt on mieli rentoutunut ja lomamoodissa kiinni. Fiilistellen voi aamulla miettiä, mitä sitä tänään haluttaisi tehdä. Ottaa aamuteen juontiin älyttömän kauan aikaa ja ottaa ihan iisii, antaa pään nollautua todella. Ihan parasta just nyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos viestistäsi ♥